Autonieuws

De Lotus Exige heeft een donkere kant

Onder het motto ‘verwen je duistere kant’ komt Lotus met de Exige Scura. Tijdens de Tokyo Motorshow zal het Britse sportwagen merk haar nieuwste, exclusieve speeltje met een opvallend donker karakter onthullen.

Vertaald als ‘zwart’ vanuit het Italiaans, versterk de naam ‘Scura’ het duistere imago van de speciale Exige. Meest opvallende kenmerk van de sportwagen is de matzwarte kleur die nog extra geaccentueerd wordt door de drie glanzende ‘Phantom Black’ strepen die via de koolstofvezel frontsplitter, over de airscoop op het dak richting de diffuser lopen.

Duistere cockpit
De donkere uitstraling van het exterieur is doorvertaald naar het interieur. Ook hier heeft Lotus door middel van koolstofvezelcomponenten en zwarte accenten een duistere cockpit gecreëerd. Om het geheel af te maken werkte de Britse fabrikant de handrem en versnellingspook af in een antracietkleurig metaal.

Gelimiteerd op 35 stuks

De speciale Scura wordt in slechts 35 exemplaren gebouwd en is uitgerust met de meest sterke krachtbron binnen de Exige reeks. De 1.8 liter viercilinder ontwikkelt 260 pk en is afkomstig uit de schappen van Toyota. Hiermee haalt de sportwagen een topsnelheid van 245 km/h en schiet het model in slechts 4,1 seconden vanuit stilstand naar de honderd. Dit zijn dezelfde waarden als de onlangs geïntroduceerde Exige Cup 260.

Gerelateerde artikelen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige 380 is de allersnelste ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Genève decor voor 'spannende Lotus'

Autonieuws
Genève decor voor vernieuwde Lotus
> Artikel lezen

Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE

Autonieuws
Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.