Autonieuws

Emissievrij surveilleren in Mitsubishi i-MiEV

De Britse politie neemt tegen het einde van dit jaar de eerste, volledig elektrisch aangedreven politieauto in gebruik. De in politiekleuren uitgevoerde Mitsubishi i-MiEV zal gebruikt worden voor het surveilleren.

Heftige achtervolgingen op hoge snelheden is voor het korps van de West Midlands Police in Engeland binnenkort niet meer mogelijk. Daarvoor zal de lokale politie contact op moeten nemen met het korps van South Yorkshire, waar men met de Lancer EVO X rijdt. Het korps van West Midlands zal namelijk surveilleren in de volledige elektrische i-MiEV die volledig emissievrij rijdt. Met een actieradius van 160 kilometer, een topsnelheid van bijna 130 km/u en een korte oplaadtijd van de accu’s zorgt ervoor dat de i-MiEV prima geschikt is voor surveillancewerk in de stad.

Burgeruitvoering
Eind september stond de i-MiEV al in politie-uitvoering op de National Police Show in Engeland. Veel politiekorpsen hebben naar aanleiding van deze beurs een aanvraag gedaan voor het mogen testen van de i-MiEV als patrouilleauto in stedelijke gebieden. Het korps van West Midlands is door Mitsubishi gekozen als eerste korps die de ‘groene’ politieauto mag testen. De burgeruitvoering van de i-MiEV is op dit moment al leverbaar in Japan en Engeland. Pas eind 2010 wordt de volledig elektrisch aangedreven auto ook in de rest van Europa leverbaar.

Gerelateerde artikelen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.