Autonieuws

Abarth 500C wacht gereed af

"Een Abarth 500C? Die gaat er voorlopig niet komen!”, repten de zegsmensen van Fiat na vlak na de presentatie van de Fiat 500C. Kan best kloppen, maar dat ‘ie komt is zeker bewijzen deze foto’s genomen binnen de muren van Abarth.

De foto’s zijn afkomstig van de website jokeforblog.blogspot.com en tonen een minimaal gecamoufleerde Abarth 500C. De auto is dus zo goed als klaar, het is alleen afwachten wanneer Fiat de tijd rijp acht om hem te lanceren. Vanzelfsprekend zal dit na de marktintroductie van de Fiat 500C gebeuren, maar ook daarvan is het showroomdebuut nog onzeker. Waarschijnlijk maakt de normale 500C begin volgend jaar zijn opwachting.

MultiAir
Fiat Powertrain Technologies voert langzamerhand hun MultiAir-motoren door in het gamma van de Fiat Groep. Grote kans dus dat de Abarth-modellen deze innovatieve 1.4 liter turbokrachtbronnen tevens tegemoet kunnen zien. Deze zullen dan de huidige geblazen 1.4´s vervangen. De MultiAir´s in de Alfa-Romeo Mito leveren 105, 135 en 170 pk. Omdat de huidige Abarth 500 reeds 135 pk levert zal de nieuwe MultiAir-motor in deze vermoedelijk iets krachtiger worden. De Abarth Grande Punto krijgt waarschijnlijk de beschikking over dezelfde MultiAir als de Alfa Romeo MiTo ‘Quadrifoglio Verde’. Momenteel levert de heetste Grande Punto 155 pk.  

Gerelateerde artikelen

Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Autonieuws
Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C
> Artikel lezen

Fiat 500C Abarth: de ultieme vrouwenauto!

Autonieuws
Fiat 500C Abarth: de ultieme vrouwenauto!
> Artikel lezen

Verrassend: geen nieuwe, maar gefacelifte Fiat 500

Spyshots
Dubieuze foto´s van de Fiat 500
> Artikel lezen

Castagna snapt het principe van een echte Fiat 500 Cabrio

Autonieuws
Fiat 500 cabrio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.