Autonieuws

Toyota iQ Black Edition

Toyota breidt het aantal uitvoeringen van ’s werelds kleinste ‘3+1’-zitter uit met een gelimiteerde ‘Black Edition’ uitvoering. De Toyota iQ Black Edition is voorzien van extra’s die het design van de iQ stijlvoller en sportiever maken, aldus het Japanse merk.

Standaard is de Toyota iQ al voorzien van handbediende airconditioning, elektrisch bedienbare ruiten en buitenspiegels en een radio/CD/MP3-speler met zes speakers. De Toyota iQ 1.0 VVT-i Black Edition, zoals de auto volledig heet, wordt daarnaast extra uitgerust met chromen strips aan de onderzijde van de portieren en de achterklep, aluminium dorpelinstaplijsten, een achterbumperspoiler met driehoekig uitlaatsierstuk, een dakspoiler en lichtmetalen velgen. De carrosserie is gespoten in de metallic lak ‘Night Sky Black’.

Energielabel A en 14% bijtelling
De Toyota iQ Black Edition wordt aangedreven door een 1.0 liter benzinemotor van 68 pk. De auto verbruikt gemiddeld 4,3 l/100 km wat gelijk staat aan een CO2-emissie van 99 g/km. Hierdoor draagt de iQ het groenste energielabel A en is hij vrijgesteld van BPM. De eigenaar profiteert verder van 75% korting op de wegenbelasting. Wie de Toyota iQ zakelijk rijdt, valt in de laagste bijtellingscategorie van veertien procent. De Toyota iQ 1.0 VVT-i Black Edition is vanaf nu te koop voor € 13.750,-. Op hoeveel exemplaren de Black Edition gelimiteerd is is onbekend.

Gerelateerde artikelen

Elektrische Toyota iQ EV in Genève

Autonieuws
Elektrische Toyota iQ EV in Genève
> Artikel lezen

Personalisatie: Toyota iQ for Sports & iQ Collection

Autonieuws
Personalisatie: Toyota iQ for Sports & iQ Collection
> Artikel lezen

Elektrische Toyota iQ steeds dichterbij

Autonieuws
Elektrische Toyota iQ steeds dichterbij
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.