Autonieuws

Citroën 2CV reïncarneert als REVOLTe

Eindelijk gunt Citroën ons haar visie op de moderne 2CV. Met de in Frankfurt onthulde REVOLTe laat Citroën zien hoe men de eigenschappen van de legendarische 2CV kan doorvertalen naar het heden. Aan boord van de REVOLTe is uiteraard hybridetechniek aanwezig.

De eerste beelden van de REVOLTe lekten vorige week al uit. En daarmee is de spectaculaire verrassing van Citroën enigzins verpest. Het maakt de auto er echter niet minder om. Wat hebben de designers van Citroën op een fantastische manier de legendarische 2CV naar het heden weten te vertalen. Vooral de lijnen in de motorkap en de grille doen in alles aan de 2CV denken. Maar ook van opzij en van achteren is het lijnenspel van de lelijke eend naar de 21ste eeuw vertaald. Zelfs het opbouwbare dak is gereïncarneerd. Aan de voorzijde valt de aandacht op een gewelfde buis die de riante grille onderstreept. Deze transparante buis wordt vanaf de achterzijde belicht om het decor van de chevrons te benadrukken. Daarmee wordt deze concept car als echte Citroën gepositioneerd.

Futuristisch interieur
Waar we aan de buitenzijde nog lijnen van de 2CV herkennen is het interieur juist hypermodern en futuristisch. Opvallend is het touchscreen dat in een kristallen frame is gehangen. Volgens Citroën zorgt dat voor een intense rode gloed van kristallen. Qua uitrusting en features laat Citroën verder niets los.

Hybridetechniek
Als de nieuwe 2CV op de markt zal komen wordt dit ongetwijfeld een hybride. En daarom is de REVOLTe dat ook. Citroën combineert een compacte verbrandingsmotor met een elektromotor. Daarmee kan de auto ook geheel elektrisch rijden. Dankzij het Plug-in principe kunnen de accu´s aan de stekker worden opgeladen. Wat betreft de specificaties en prestaties van de aandrijflijn houdt Citroën de kaken stijf op elkaar. Laten we er maar vanuit gaan dat er nog een lange weg te gaan is voordat de REVOLTe als productiemodel op de markt komt. Laten we in ieder geval hopen dat ´ie er komt.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Citroën C4 Cactus is minder stekelig

Autonieuws
Vernieuwde Citroën C4 Cactus is minder stekelig
> Artikel lezen

Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak

Autonieuws
Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.