Autonieuws

Bentley Continental GT(C) Series 51

Bentley presenteert de Series 51 van de Continental GT en GTC. De speciale uitvoeringen onderstrepen de aankledingmogelijkheden van Bentley’s designteam Colour and Trim. De Series 51 zullen schitteren op de IAA in Frankfurt.

Series 51 is vernoemd naar het jaar waarin de eerste designafdeling in Crewe was opgericht door John Blatchley, de ‘vader ‘van de oorspronkelijke Continentals uit de jaren ’50. Bentley’s designteam Colours and Trim is verantwoordelijk voor de invulling van de Continental GT en GTC Series 51. Beide modellen bevatten het allerbeste uit Crewe, de vestingplaats van Bentley. Er is gekozen voor een three-tone kleurencombinatie waarbij het allermooiste leder wordt afgewisseld met contrasterende stiksels en houtwerk. De Series 51 van de GT en GTC die in Frankfurt staan hebben als hoofdkleur Imperial Blue en Newmarket Tan als accentkleur. Linen is te vinden op de deurenpanelen en Dark and Bright ‘engine spin’ alumiunium verhoogt het detailgehalte. Het gebruikte hout op de foto’s is exclusief voor de Continental Series 51 en wordt slechts tijdelijk geleverd. Colours and Trim noemt het Amboyna fineer.

Two-tone
Aan de buitenzijde is de Series 51 te herkennen aan de speciale veertienspaken tellende 20 inch wielen. Bentley geeft ze een Diamond gepolijste finish mee en de wielcover wordt antraciet gespoten. Niet zichtbaar op de foto´s is de two-tone carrossielak verwijzend naar de sportieve Bentley’s van weleer. De tinten worden gescheiden door de motorkap, het dak en de achterklep. De andere kleur wordt op de flanken aangebracht. Als finishing touch wordt er een Series 51-bagde geplaatst op de voorste spatschermen. De Bentley Continental GT en GTC Series 51 debuten op de IAA en zijn per direct te bestellen. Prijzen zijn niet bekend, maar If you have to ask how much it costs, then you can´t afford it.

Gerelateerde artikelen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.