Autonieuws

Ideaal voor forenzen: Full Hybrid Electric Toyota Prius Concept

Tijdens de IAA 2009 maakt Full Hybrid Electric Prius Concept zijn opwachting op de stand van Toyota. Het studiemodel combineert de voordelen van een elektrische auto met die van de hybrideauto.

De Full Hybrid Electric Prius Concept is een doorontwikkeling op basis van de populaire, derde generatie Toyota Prius. Als volwaardige Full Hybrid kan de aandrijving worden verzorgd door zowel de elektromotor als de benzinemotor. Voor korte afstanden beschikt deze Prius over een volledig elektrische EV-mode, terwijl de benzinemotor zorgt voor een normale actieradius.

Actieradius van 20 km
Het studiemodel is voorzien van een nieuw ontwikkelde, krachtige lithium-ion-accu die de auto een topsnelheid van 100 km/h geeft. Met een volledig opgeladen accu bedraagt de actieradius ongeveer 20 kilometer. Op langere afstanden functioneert het studiemodel als een reguliere Prius. Het accupakket van de Full Hybrid Electric Prius Concept kan door middel van een gewoon stopcontact in anderhalf uur volledig worden opgeladen. De CO2-emissie van de Prius Electric Full Hybrid bedraagt minder dan 60 g/km

Proefprogramma
Vanaf begin 2010 wordt een serie van 500 Full Hybrid Electric Priussen ingezet voor een wereldwijd testprogramma onder leasemaatschappijen. Voor fleetowners in Europa zijn ruim 150 exemplaren beschikbaar. Hiermee wil Toyota de reacties van klanten peilen om zo de werking van het nieuwe systeem in een vroeg stadium te evalueren. Het Japanse merk kan zodoende het eventuele productiemodel bijschaven aan de hand van praktijkervaringen.

Gerelateerde artikelen

Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Euro NCAP stelt strengere veiligheidseisen

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid

Autonieuws
Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid
> Artikel lezen

Verbruik en richtprijs nieuwe Toyota Prius bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius by Wald: let it snow, let it snow

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Prius is er vanaf € 29.995,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.