Autonieuws

Alle details Toyota Auris Full Hybrid

Aan een Toyota-hybride kleeft vooralsnog veelal de gedachte van een ‘apart’ uiterlijk. Met de komst van de Auris Full Hybrid Concept laat Toyota zien dat ze ook een hybride kunnen maken zonder de perfecte aerodynamische vorm zoals een Prius die heeft.

Update 14-09: Alle specificaties en verbruikscijfers toegevoegd

  • CO2 uitstoot minder dan 100 g/km
  • Fiscaal aantrekkelijk: 14% bijtelling en BPM-vrij
  • Tweede helft 2010 bij de Toyota dealer

Geen typisch ‘hybride-uiterlijk’ voor de Full Hybrid Auris, maar wel een flink aantal aerodynamische aanpassingen ten opzichte van het reguliere model. Toyota wijzigde hiervoor de voorkant van de auto licht, schaafde de hoeken van de voor- en achterbumper bij en verlaagde de Auris met 20 mm. Ook de bodypanelen aan de onderzijde, de diffuser achter en de speciaal ontwikkelde 18 inch velgen met bijbehorende speciale banden dragen bij aan de aerodynamische efficiency. Deze relatief kleine ingrepen hebben geleid tot een Cw-waarde van 0,28.

Blauw interieur
Toyota verwijst ook in het interieur duidelijk naar het hybride-karakter van de auto. Zo zijn de stoelen en de bovenzijde van het dashboard afgewerkt met blauw Gaucholino-leder en lichtblauw stiksel. Verder heeft het Japanse merk het instrumentarium voorzien van blauwe verlichting, aluminium pedalen, een halfrond stuurwiel en diverse witte accenten in het interieur aangebracht. 

Onderhuids een Prius
De Full Hybrid Auris Concept is voorzien van de aandrijflijn van de Toyota Prius. Er ligt een 1.8 liter (98 pk) benzinemotor in het vooronder die samen met een elektromotor (80 pk) zijn werk doet. Toyota laat weten dat de auto ongeveer tien seconden nodig heeft om van 0 tot 100 km/h te accelereren en een CO2 emissie van minder dan 100 g/km heeft. Daarmee komt het model in aanmerking voor de laagste bijtellingklasse van 14%. Goed nieuws voor de zakelijke rijder dus. Net als de Prius kan de hybride Auris geheel elektrische rijden. In deze EV-modus kan de auto een snelheid van 50 km/h halen met een actieradius van twee kilometer.

Zonlicht gezocht

Nadat Toyota met de nieuwste generatie van de Prius voor het eerst de mogelijkheden van zonnepanelen in kaart heeft gebracht, wordt met de Full Hybrid Auris op dit gebied een volgende stap gezet. Het volledige dakoppervlak is voorzien van zonnepanelen. Deze voorzien het ventilatiesysteem van energie, zodat de temperatuur in het interieur altijd aangenaam blijft. Voor het interieur van de Full Hybrid Auris Concept is vergelijkbare technologie toegepast. Op het dashboard zijn zonnepanelen aangebracht die voldoende energie opwekken om een mobiele telefoon of MP3-speler op te laden. In een later stadium wil Toyota het bovendien mogelijk maken om hiermee de accu´s van de aandrijflijn op te laden.

Grote ambitie
Toyota wil voor 2010 voor elk Europees model ook een Full Hybrid versie kunnen aanbieden. Deze Full Hybrid Auris is hier het eerste voorbeeld van. Het model zal gebouwd worden door Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK) in het Engelse Burnaston en komt in de twee helft van 2010 op de markt.

Gerelateerde artikelen

'Gratis' leuke dingen doen als je nog dit jaar de Toyota Auris Hybrid kiest

Autonieuws
'Gratis' leuke dingen doen als je nog dit jaar de Toyota Auris Hybrid kiest
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Auris goede klant van duct tape

Spyshots
> Artikel lezen

Vroege vogel: nieuwe Toyota Auris laat zich nu al zien

Spyshots
Toyota Auris
> Artikel lezen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Opmerkelijk: meer camouflage voor nieuwe Toyota Auris

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.