Autonieuws

Vergeet CO2. Dit is de Reventón Roadster

De IAA zal nog meer dan de vorig jaar gehouden Autosalon van Parijs een beurs voor boomknuffelaars worden. Maar het is niet alleen maar ‘groen’ wat de klok slaat in Frankfurt. Ze krijgen behoorlijk tegenstand van supercars zoals deze Lamborghini Reventon Roadster. Gelukkig, emotie bestaat nog!

Denkbeeldig zien we de oliesjeiks al angstvallig kijken wanneer het nieuws uit Frankfurt hen bereikt. Al dat ‘groen’ is bad for business. Bovendien wordt hun wagenpark, dat dikwijls uit de duurste sportwagens ter wereld bestaat, er hiermee niet aantrekkelijker op. Gelukkig voor die oosterlingen en alle andere autoliefhebbers die denken in een plantaardige autowereld te zijn beland het volgende: er branden enkele kaarsjes aan het einde van de tunnel. Eén van die lichtpunten is deze Lamborghini Reventón Roadster. Jawel, de cabrioletvariant van de bloedstollende en exclusieve Reventón.
 
Vleugels nodig
De Roadster beschikt over dezelfde technieken en specificaties als de gesloten Reventón. Een bodywork dat is geïnspireerd op een jachtvlieger met stealth-eigenschappen en een brute 6.5 liter V12 fungerend als after burner. Wie deze naverbrander met zijn maximale output van 670 pk in één keer aanspreekt kan in ongeveer 3,5 seconden naar de honderd worden gelanceerd. Ondanks zijn top van 330 km/h zal opstijgen niet gaan. Daarvoor zijn toch echt vleugels nodig.
 
Nog exclusiever
Van de Lamborghini Reventón zijn er slechts 20 gebouwd die allen in een mum van tijd waren uitverkocht. En dat ondanks zijn prijs van één miljoen euro. De Reventón Roadster zal nog meer een zeldzaamheid worden met een totale oplage van 15 exemplaren. Volgens Lamborghini een kans van 1:700.000.000 dat je hem kunt bezitten (zie de video). Zijn prijs? Die bedraagt 1,1 miljoen euro. Deze investering zal sjeiks overigens een worst wezen en niet weerhouden er op voorhand één te bestellen. Al was het alleen maar om hun eigen toko draaiende te houden.

Gerelateerde artikelen

Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto

Autonieuws
Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto
> Artikel lezen

Superexclusief: Lamborghini Reventón

Autonieuws
Superexclusief: Lamborghini Reventón
> Artikel lezen

Voel je een beter mens door de pauselijke Lamborghini Huracan te kopen

Autonieuws
> Artikel lezen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

China heeft z'n eigen Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.