Autonieuws

Outdoorliefhebber opgelet: Fiat Qubo Trekking

Speciaal voor liefhebbers van de natuur, vrije tijd en outdoorsporten heeft Fiat de Qubo Trekking ontwikkeld. Het model moet deze groep met een extra stoer uiterlijk, zuinige aandrijflijn en geavanceerd tractiecontrole-systeem overtuigen.

Om het outdoor-karakter van de Qubo Trekking extra te benadrukken monteerde Fiat een licht gewijzigde voorbumper met een zilveren bodemplaat. Daarnaast verhoogde het Italiaanse merk de Qubo met 20 millimeter en rust het model uit met zilveren dakrails, privacyglass en speciale wielkasten gevuld met 15 inch wielen.

Traction +
De Qubo Trekking wordt aangedreven door de 1.3 liter Multijet dieselmotor met 75 pk. De Trekking is daarnaast voorzien van het nieuwe "Traction +"-systeem. Volgens Fiat biedt dit innovatieve tractioncontrole-systeem bijna net zoveel grip als een compacte crossover, maar heeft het niet het dorstige karakter van een echte 4x4. Het "Traction +"-systeem maakt gebruik van de geavanceerde hardware, zoals een elektromechanisch differentieel, en doordachte software. Het systeem wordt geactiveerd door een knop op het dashboard en kan werken bij snelheden tot 30 km/h.

Gebaseerd op Dynamic-versie

De Trekking-uitvoering is gebaseerd op de Dynamic-versie van de Qubo. Op het gebied van veiligheid, bijvoorbeeld, betekent dit onder andere ABS met EBD, mistlampen, hydraulische stuurbekrachtiging en vier airbags. Hier bovenop beschikt de nieuwe versie over ESP en Traction +.

Het is nog niet bekend of en wanneer de Qubo Trekking naar ons land komt.

Gerelateerde artikelen

Vier de zinderende zomer met Fiat 500 Spiaggina!

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.