Autonieuws

Abarth en Ferrari bouwen: Abarth 695 Tributo Ferrari

Het is Italiaans, rood en snel, maar geen Ferrari. Het is de Abarth 695 Tributo Ferrari. Abarth en Ferrari hebben de handen ineen geslagen om samen een nóg sportievere versie van de Abarth 500 te ontwikkelen met dit model als resultaat!

Al een keer eerder in de geschiedenis werkten de twee fabrikanten samen. Voor die samenwerking moeten we terug naar 1953 toen Ferrari de 166/250 MM Abarth presenteerde. De raceauto, die onder andere deelnam aan de befaamde Mille Miglia, was mede ontwikkeld door Abarth. Het merk ontwierp destijds onder meer het uitlaatsysteem van de Ferrari. Nu, 55 jaar later, werken de twee merken opnieuw samen om een unieke Abarth 500 te ontwikkelen.

Lak uit Maranello
De 695 Tributo Ferrari is gebaseerd op de Abarth 500 en te herkennen aan diverse optische wijzigingen. Meest opvallend zijn de speciale 17 inch wielen die geïnspireerd zijn op die van een Ferrari. Verder vallen de vier uitlaten en de speciale exterieurkleur op. Voor deze lakkleur is namelijk een potje verf uit Maranello overgebracht naar de fabriek in Turijn. De rode kleur is niets minder dan het echte Scuderia Red. Om een flink contrast aan te brengen lakte Fiat de velgen en luchtinlaten grijs en monteerde het buitenspiegels van koolstofvezel.

180 pk sterke 1.4 liter motor
De ingenieurs van Ferrari en Abarth hebben de motor van de 500 nog eens extra geprikkeld. Standaard ontwikkelt de 1.4 Turbo T-Jet een respectabele 135 pk. Maar lang niet genoeg voor een ´Ferrari´ natuurlijk! Zodoende krikten de ingenieurs het vermogen op naar 180 pk. Gekoppeld aan de MTA-transmissie (Manual Transmission Automated) met F1-achtige flippers achter het stuur moet de auto een feest om in te rijden zijn! De gewone Abarth 500 en de tot 160 pk getunede Esseesse waren al fantastisch!

Jeager klokkenwinkel
Binnenin de auto wordt het speciale gevoel verder doorgevoerd. De instrumenten werden opnieuw ontworpen door Jeager - een specialist die ook de tellers van Ferrari ontwikkeld - en er werden speciale stoelen geplaatst. Deze kuipstoelen zijn uitgevoerd met zwart leer en voorzien van een koolstofvezel achterkant. Ook het stuurwiel is met zwart leer bekleed wat goed afsteekt tegen de rode stiknaden. Diverse logo’s van Abarth en een serienummerplaatje complementeren het interieur.

Naar de Benelux?
Op dit moment is nog niet bekend in welke oplage de Abarth 695 Tributo Ferrari gebouwd zal worden. Bovendien is het afwachten of de auto ook naar de Benelux komt...

Gerelateerde artikelen

Fiat houdt je smoorverliefd op de 500

Autonieuws
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3

Spyshots
Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3
> Artikel lezen

Knettergek: 404 pk in een Fiat 500

Tuning & styling
> Artikel lezen

Vier de zinderende zomer met Fiat 500 Spiaggina!

Autonieuws
> Artikel lezen

Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Autonieuws
Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.