Autonieuws

Citroën C-Cactus

Citroën teast opnieuw met mogelijke C-Cactus

Nog een week voordat de deuren van de IAA zich openen. Voor autofabrikanten veelal de magische grens om nog maar eens een teaser te verspreiden. Citroën trapt af en gunt ons een tweede blik op het studiemodel die zij in Frankfurt gaan onthullen.

Citroën teast opnieuw met mogelijke C-Cactus
In tegenstelling tot de eerste afbeelding gunt Citroën ons bij deze tweede teaser aanzienlijk meer ruimte om te speculeren. Wij hebben er echter nog een schepje bovenop - of beter gezegd vanaf - gedaan en het studiemodel uit het rookgordijn gehaald. Wat tegenwoordig allemaal wel niet mogelijk is met Photoshop! Feitelijk zien we hier gewoon de nieuwe Citroën Concept in vol ornaat en dat getuigt toch wel van grote slordigheid bij de verantwoordelijke heren (en of dames) van Citroën.

C-Cactus
Nu we een goede blik op het studiemodel hebben kunnen we goed zien dat Citroën bij het lijnenspel ten dele voortborduurt op dat van de spectaculaire GTbyCitroën. Van opzij zijn goed de karakteristieke wervelvormen in de neus te zien. Ook de grille toont overeenkomsten, net als de gigantische wielen. Welk voorproefje Citroën met deze conceptcar wil neerzetten blijft echter nog onduidelijk. Mogelijk gaat het hier om een doorontwikkeling van de C-Cactus, maar het kan ook zomaar de toekomstige nieuwe 2CV zijn. Wij en Citroën laten dit nog even open.
Redactie
Door Redactie
Citroën teast opnieuw met mogelijke C-Cactus

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers