Autonieuws

Hyundai i10 Electric

Elektrische Hyundai i10 onthuld

Begin 2010 zal Hyundai deze elektrische aangedreven i10 in productie nemen. De auto wordt aangedreven door een 49 kW sterke elektromotor en wordt in een kleine serieproductie gebouwd.

Elektrische Hyundai i10 onthuld
De ene na de andere fabrikant zal op de IAA in Frankfurt een elektrisch aangedreven model presenteren. En bij alle modellen is het verhaal hetzelfde. Ze zijn zo goed als productieklaar en zullen in een kleine serie op de markt worden gebracht. Bij Hyundai is dat niet anders. De i10 Electric wordt begin 2010 in een kleine serie gebouwd en is voorlopig alleen bedoeld voor de Koreaanse markt. Daar zullen overheidsinstellingen voorlopig de primeur krijgen.

Serieproductie nog niet gepland
In de compacte hatchback is plaats gemaakt voor een 49 kW sterke elektromotor en een 16 kWh batterij. Hyundai claimt een topsnelheid van 130 km/h en een actieradius van 160 km. Voldoende voor gemiddeld woon-/werkverkeer en stadsritten. Serieproductie staat voorlopig niet gepland, aldus Hyundai.
Redactie
Door Redactie
Elektrische Hyundai i10 onthuld
Elektrische Hyundai i10 onthuld

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers