Autonieuws

Opel Astra GTC

Zo wordt de nieuwe Opel Astra GTC

In 2011 zal Opel het Astra-gamma uitbreiden met een sportieve driedeurs variant. Die wordt net als bij de ´oude´ Astra duidelijk onderscheidend van zijn vijfdeurs familielid. Opel zelf claimt dat de auto zo een sportieve uitstraling krijgt dat deze bijna ´buitenaards´ is.

Zo wordt de nieuwe Opel Astra GTC
In juli passeerde de nieuwe Astra GTC de revue al eens. Opel gaf toen een schets vrij van het model en hoofddesigner Malcolm Ward liet weten dat de schets een zeer realistisch voorproefje is van de op stapel staande driedeurs Astra. Volgens de Duitse fabrikant moet de Astra GTC een andere doelgroep aanspreken dan de vijfdeurs variant. Daarmee gaat Opel zich veel meer richten op de sportieve behoefte.

OPC en GSi
Naast de inmiddels bekende benzine- en dieselmotoren zal de GTC bijna direct ook leverbaar worden als sportieve OPC. Om de concurrentie volledig aan te kunnen, en uiteraard het oude model te overtreffen, zal die minimaal 240 pk op de voorwielen moeten overbrengen. Behalve een OPC liet Opel eerder ook al weten dat de Astra GSi zal herleven. Na twee generaties keert dat ooit zo populaire model eindelijk weer terug. De GSi zal moeten concurreren met auto´s als de Golf GTI, Leon FR en Focus ST terwijl de OPC zich moet kunnen meten met de Golf R, Leon Cupra en Focus RS.

Impressie
Met deze impressie willen we jullie een beeld geven van hoe de nieuwe Astra er in zijn driedeurs trim ongeveer uit komt te zien. Reken op een sportiever front en een lage daklijn dan de 5-deurs. Eind 2010 zullen we het zien. Dan zal de auto worden onthuld en begin 2011 bij de dealers staan.
Redactie
Door Redactie
Zo wordt de nieuwe Opel Astra GTC

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers