Autonieuws

Kia Sorento Hybrid

Slechts 119 g/km voor Kia Sorento Hybrid

Kia weet een grote SUV als de Sorento tot indrukwekkende cijfers te dwingen. De Kia Sorento Hybrid zoals die op de IAA in Frankfurt is onthuld stoot maar 119 g/km uit. Inderdaad, net zoveel als een gemiddelde hatchback uit het C-segment.

Slechts 119 g/km voor Kia Sorento Hybrid

De Sorento Hybrid maakt net als de Cee´d Hybrid en de Forte LPI Hybrid onderdeel uit van Kia´s EcoDynamic-programma. Deze benaming krijgen de meest milieuvriendelijke modellen van het merk opgespeld. De Sorento is een heel belangrijke auto voor Kia en heeft als zware taak het enorme succes van z´n voorganger te overtreffen. Deze Sorento Hybrid zal daar een groot aandeel in hebben, nu de hedendaagse SUV-koper tevens wenst dat zijn auto ook zuinig en schoon is. 

Diesel-hybride
In tegenstelling tot de andere EcoDynamic-modellen in Frankfurt beschikt de Kia Soento Hybrid over een ondersteunende elektromotor (40 pk) in combinatie met een dieselkrachtbron. De oliestoker bevat twee turbo´s, heeft een cilinderinhoud van 1.600 cc en levert een vermogen van 163 pk. De aandrijflijn komt vers van de tekentafel en is gekoppeld aan een evenzo nieuwe transmissie met dubbele koppeling. Deze transmissie kan zowel handmatig (sequentieel) worden bediend als volledig automatisch. Als CO2-uitstoot geeft Kia een waarde van slechts 119 g/km. 

Redactie
Door Redactie
Slechts 119 g/km voor Kia Sorento Hybrid

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers