Autonieuws

Grondige facelift voor Volvo C70

De Volvo C70 heeft een uitgebreide cosmetische facelift achter de rug. Vooral het front werd door de designafdeling van Volvo grondig hertekend. Verder zien we wijzigingen aan de achterzijde en in het binnenste van de C70.

De huidige generatie van de Volvo C70 draait inmiddels sinds begin 2006 mee. Met dat model nam Volvo afscheid van de stoffen kap en werd een hard klapdak gemonteerd. Dit in tegenstelling tot de meeste concurrenten. En laten nu juist de concurrenten op dit moment flink aan een vernieuwingsslag bezig zijn. Audi presenteerde onlangs de A5 Cabrio, BMW´s 3-serie Cabriolet wordt binnenkort vernieuwd en bij Mercedes staat de compleet nieuwe E-klasse Cabriolet op de planning. Volvo rolt hier mooi tussen met de gefacelifte C70.

Ingrijpend
Zomaar een facelift is het niet, al heeft het enkel betrekking op het cosmetische vlak. Voornamelijk het front is ingrijpend gewijzigd en is meer lijn met Volvo´s nieuwe design-DNA waarbij de S60 Concept het meest te herkennen is. We zien de grotere koplampen, de bollere grille en de meer aangezette bumper. Aan de achterzijde zien we de inmiddels van Volvo welbekende achterlichtunits met LED-stroken. Het interieur werd vernieuwd dankzij de toepassing van andere tellers en een licht gewijzigde middenconsole.

Motorengamma
Motorisch heeft Volvo niets aan de C70 veranderd. Dat betekent dat er nog altijd gekozen kan worden 2.4 (140 pk), een 2.4i (170 pk) een T5 met 230 pk en op dieselgebied een 2.0D (136 pk) en een D5 met 180 pk.

IAA Frankfurt
Het moge duidelijk zijn dat de facelift puur optisch is. Technisch heeft Volvo niets aan de auto veranderd. De Zweden hebben blijkbaar nog steeds een goed gevoel bij de techniek. En waarom zou je dat dan veranderen...

Gerelateerde artikelen

Zweedse zonnewarmte met Volvo C70 Tourer

Autonieuws
Zweedse zonnewarmte met Volvo C70 Tourer
> Artikel lezen

Interne afbeelding Volvo S60 Cabriolet (C60) gelekt

Autonieuws
Interne afbeelding Volvo S60 Cabriolet (C60) gelekt
> Artikel lezen

Heico Sportiv verfraait Volvo C70

Tuning & styling
Heico Sportiv verfraait Volvo C70
> Artikel lezen

Volvo werkt aan mini-facelift voor C70

Spyshots
Volvo werkt aan mini-facelift voor C70
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.