Autonieuws

Meer details interieur Ferrari F458 Italia

Ferrari heeft ons verblijd met nieuwe foto´s van haar jongste telg: de F458 Italia. Behalve dat de foto´s van de F458 Italia ons nieuwe details tonen heeft Ferrari ook de eerste interieurbeelden vrijgegeven. En ja, dat is minstens zo opvallend vormgegeven als het exterieur.

´Vorm volgt functie´, gaat binnenin de F458 Italia duidelijk op. Net als het exterieur zijn de vloeiende vormen die we de afgelopen tijd van Ferrari zo gewend zijn vooral in hoekige vormen overgegaan. Het is wel even wennen. Ferrari heeft deze vormgeving echter niet zomaar gekozen. Alles is gedaan om een zo goed mogelijke aerodynamica te bewerkstelligen.

´Eilandjes´
Ferrari laat zelf weten dat je bij een Ferrari alle focus op de weg moet kunnen houden. Belangrijke zaken als de richtingaanwijzers, het grootlicht en de ruitenwissers kunnen dan ook met knoppen op het stuurwiel worden bediend. Het instellen van de schokdempers gebeurt met een knop die vlakbij de Start-/Stop-knop is gemonteerd. Achter het stuurwiel zijn secundaire functies geplaatst zoals de bediening van de radio. Links en rechts van het stuurwiel bevinden zich ´eilandjes´ met knoppen. Rechts van het stuurwiel vinden we de knoppen voor de Bluetooth-carkit, het navigatiesysteem, de stopwatch en de achteruitrijcamera. Links heeft Ferrari de cruise control en de knoppen voor onder meer de boordcomputer gepositioneerd.

Binnenkort zal Ferrari wederom meer details van de F458 Italia onthullen. Onderdeel daarvan is een video met Michael Schumacher in de hoofdrol. Hopelijk geeft die de auto even flink de sporen...

Gerelateerde artikelen

'Ferrari 458 Italia ook aan de kunstmatige beademing'

Autonieuws
'Facelift Ferrari 458 zal turbo krijgen'
> Artikel lezen

Visueel vlammen met de Ferrari 458 Speciale

Fotogalleries
> Artikel lezen

Ferrari’s uitgebreide garantieprogramma nader uitgelegd

Autonieuws
Altijd 3 jaar fabrieksgarantie
> Artikel lezen

Wauw! Ferrari 458 Speciale by Novitec Rosso

Tuning & styling
> Artikel lezen

Ferrari casht 18 miljoen met Sergio Pininfarina

Autonieuws
Ferrari casht 18 miljoen met Sergio Pininfarina
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.