Autonieuws

Zie hier de 3-deurs Volkswagen Polo

Volkswagen presenteert de driedeursuitvoering van de Polo. Het model beleeft z’n werelddebuut op de IAA en staat vanaf dit najaar bij de vaderlandse Volkswagen-dealers.

De 3-deurs Volkswagen Polo is op de hoeveelheid openslaande panelen en een iets andere schouderlijn na identiek aan de 5-deursuitvoering. Ook de motorenlinie komt exact overeen en dat betekent dat de 3-deurs Polo in eerste instantie is te combineren met een zestal motoren. De drie benzinevarianten bestaan uit de 1.2 liter met 60 of 70 pk, gevolgd door de 1.4 met 85 pk. Nieuw voor de Polo is dat de laatste te koppelen is aan een DSG-automaat met 7 versnellingen. Het topmodel binnen het benzinegamma, de 105 pk sterke 1.2 TSI, laat nog even op zich wachten en is tevens te koppelen aan de DSG. Wat diesels betreft is er keus uit een 75, 90 of 105 pk sterke TDI, alleen met een cilinderinhoud van 1.6 liter. Begin volgend jaar volgt er nog de extra zuinige 1.2 liter TDI BlueMotion. Dit model kan een gemiddeld verbruik halen van 3,3 l/100 km en stoot slechts 87 g/km aan CO2 uit. Als uitvoeringen is er keus uit de gebruikelijke namen Trendline, Comfortline en Highline. Prijzen volgen nog.
Voor alle details over de 3-deurs Volkswagen Polo verwijzen we jullie graag naar het eerder verschenen artikel over de 5-deursuitvoering.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni

Autonieuws
Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Polo kent nauwelijks geheimen meer

Spyshots
> Artikel lezen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.