Autonieuws

Coupé Concept feestnummer van MINI op IAA

MINI bestaat vandaag op de kop af 50 jaar en dat viert het door ons de Coupé Concept voor te stellen. De compacte tweezitter zal z’n showdebuut beleven op de komende IAA. Vanwege het hoge realiteitsgehalte verwachten we dat de MINI Coupé Concept spoedig in productie zal gaan.

De MINI Coupé Concept is overduidelijk een MINI. Eigenlijk lijkt de tweezitter niet veel meer of minder dan een MINI Cabrio in John Cooper Works-trim met een vaste en sterk aflopende dakconstructie. Sommige onderdelen komen zelfs rechtreeks van de open versie. De MINI Coupé Concept meet 3.714 mm in de lengte, 1.683 mm in de breedte en 1.356 mm in de hoogte. Hiermee is de auto 150 mm langer dan de Cabrio die op z’n beurt weer 58 mm hoger is. Juist door deze verschillen in buitenmaten oogt de Coupé Concept meer gestrekt en in combinatie met de afbuigende daklijn vergroot dit het coupégevoel. De bagageruimte meet 250 liter en is voor het gemak vanuit de cockpit te bereiken via een bagageluik.

Interieur
Het interieur is tevens typisch MINI met in het midden van het dashboard de grote ‘Center Speedo’. Hierin huizen onder andere de functies van het audiosysteem en die van het optionele navigatie- en entertainmentsysteem. Naast de prominente toerenteller achter het stuurwiel huizen twee ‘Chronoswiss’ klokken. De ene is een uurwerk in klassieke stijl en de andere is een laptimer om bijvoorbeeld rondetijden vast te leggen. Tevens een knipoog naar het verleden zijn de prachtig gestileerde sportstoelen. Ze hebben iets weg van een oude honkbalhandschoen en dat hebben we eerder gezien op de eerste generatie Audi TT. Hopelijk halen de zetels het productiestadium. Het zou een mooi detail zijn waarmee de Coupé - behalve het dak - zich onderscheidt van de andere versies in het (toekomstige) gamma. De Coupé Concept is voor het eerst te zien op de IAA die op 19 september z’n deuren opent voor het wereldpubliek. Daar beleeft de auto zijn werelddebuut.

Gerelateerde artikelen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.