Autonieuws

Lexus bereidt aanval voor op C-segment

Al jaren kijkt Lexus met argusogen naar het succes van de compacte modellen van Audi en BMW. Daarom onderneemt het Japanse merk actie en bereidt een aanval voor op het C-segment. Tijdens de IAA in Frankfurt zal het merk hun wapenfeit tentoonstellen.

Aan het begin van 2009 presenteerde Lexus de HS 250h voor Amerika. De voor Amerikaanse begrippen compacte middenklasser bleef helaas aan de andere kant van de plas, maar vermodelijk zal de techniek ervan binnenkort wel beschikbaar zijn voor ons. Lexus is namelijk het succes van de Audi A3 en BMW 1-serie beu en is druk bezig met de ontwikkeling van een concurrent. Deze schets geeft de eerste kijk op de nieuwe Lexus die volgens de geruchten CT gaat heten.

Frankfurt

Volgens Lexus zal de conceptcar een mix van technische innovatie en baanbrekend design demonstreren. Het moet de lat in het compacte segment van premium auto’s doen stijgen. Klinkt goed, maar de concurrent is niet mals in dit fel bevochten segment. We zijn dan ook zeer benieuwd. Halverwege september zullen de deuren van de IAA zich openen en kunnen we kennis maken met het studiemodel. Volgend jaar komt het Japanse merk met het productiemodel op de proppen.

Gerelateerde artikelen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.