Autonieuws

Het dak eraf bij Spyker C8 Aileron (Spyder)

We zijn helemaal niet chauvinistisch aangelegd, maar bij het zien ‘onze’ Spyker C8 Aileron Spyder ontkwamen we niet aan een flinke scheut trots door onze gelederen. Hier kunnen de Italianen nog een puntje aan zuigen is het eerste wat we dachten.

Spyker presenteerde de open variant van de evenzo prachtige C8 Aileron tijdens het prestigieuze Pebble Beach Concours d´Elegance die vandaag in Californië (V.S.) plaatsvindt. De C8 Aileron Spyder beschikt over een in acht kleuren te verkrijgen canvas kap met glazen achterruit. Het openen en sluiten kan elektrisch, alleen het dichtklemmen moet handmatig worden verzorgd. In geopende toestand wordt het dak opgevouwen onder een tonneau cover afgewerkt met leder in dezelfde kleur als het interieur. Op de zijkant prijkt de slogan van Spyker ‘Nulla Tenaci Invia Est Via´ wat vrij vertaald betekent ‘Voor de hardnekkige is geen weg onbegaanbaar’.

150 mm langer
Net als de dichte C8 Aileron beschikt de Spyder over een aluminium V8 met 400 pk en 480 Nm aan koppel. De sprint naar 100 km/h is in 4,5 seconden voltrokken en de topsnelheid bedraagt niet minder dan 300 km/h. Standaard monteert Spyker een handgeschakelde 6-bak in de Spyder en op bestelling is er een automatische transmissie te leveren. De remmen zijn van AP en keramische schijven tegen bijbetaling volgen nog.

Tweede helft 2010
De pijs van de Spyder is nog niet bekend, maar reken op een bedrag van om en nabij de € 300.000,-. Daarna kunnen klanten naar hartenlust los gaan op de optielijst. Deze bestaat onder andere uit 19 inch ‘Roterblade’ wielen, speciaal leder bijvoorbeeld in combinatie met geborsteld aluminium, een luxe kofferset van Lious Vuitton en niet te vergeten een audiosysteem van hifispecialist Kharma. In de tweede helft van 2010 zullen de eerste Spyder’s hun weg vinden naar hun nieuwe eigenaren.

Gerelateerde artikelen

Spyker C8 Preliator: vechtersbaasje

Autonieuws
Spyker C8 Preliator: productierijpe primeur
> Artikel lezen

Spreekt Spyker haar 9de en laatste leven aan in Genève?

Autonieuws
> Artikel lezen

Spyker C8 Aileron zwaait uit als LM85

Autonieuws
> Artikel lezen

Victor Muller hangt 6 jaar cel boven het hoofd

Autonieuws
Victor Muller hangt 6 jaar cel op het hoofd
> Artikel lezen

Koop mij! Spyker C8 Preliator Spyder, met Koenigsegg-V8

Autonieuws
Koop mij! Spyker C8 Preliator Spyder, met Koenigsegg-V8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.