Autonieuws

9de editie ´Kunst met de grote Ka´

Al 8 keer is de Ford Ka vernoemd naar een kunstenaar. Nu is het de beurt aan de negende versie, de Ka Briels. Deze Ka is genaamd naar Clemens Briels. Naast een rijke uitrusting krijg je bij deze speciale Ford Ka Briels een kunstwerk.

Kunst met een grote Ka, dat was jaren geleden de slogan waarmee de Ford Ka op de markt kwam. Al acht verschillende special editions van de Ka zijn er op de markt verschenen. Aan Clemens Briels zijn al diverse kunstenaars vooraf gegaan. Frans Molenaar ontwierp eerder een exclusieve jas; Marte Röling, Milou Hermus, Ans Markus, Jan Cremer, Kees Verkade, Eugène Brands en Corneille creëerden een prachtig schilderij. Briels ontwierp voor de kopers van de Ka 9de editie een fraaie sculptuur, dat in huis herinnert aan de auto waar het bij hoort.
 
Rijke standaarduitrusting
De kunstenaar zelf mag de auto dan ongemoeid hebben gelaten, Ford heeft de Ka Briels aangekleed en voorzien van een rijkere standaarduitrusting. Uiterlijk is hij herkenbaar aan zijn 14 inch lichtmetalen wielen (5 x 2 spaaks), hij is leverbaar in vier prachtige metallic lakkleuren en hij heeft als comfortabele extra´s airconditioning en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. Het interieur is verrijkt met een Easy Sound System 6000 radio/CD-speler, elektrisch bedienbare portierruiten, elektrische verstelbare en verwarmbare spiegels, een toerenteller, lederen bekleding van de pookknop en het stuurwiel en twee airbags.
 
Clemens Briels: internationale kunstenaar
Clemens Briels past uitstekend in het gezelschap van collega’s die hem voorgingen bij de creatie van kunstwerken binnen het thema Kunst met een grote Ka. Briels geniet vooral internationale faam. Zo was hij de officiële artiest van de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City en exposeert en verkoopt hij zijn werk over de hele wereld. Briels maakt voornamelijk schilderijen en sculpturen.
 
De Ford Ka Briels kost € 11.995,- en staat vanaf heden in de showroom van de Ford-dealer.

Gerelateerde artikelen

De 'nieuwe' Ford Ka: plussen en minnen

Autonieuws
De 'nieuwe' Ford Ka: plussen en minnen
> Artikel lezen

Ford prijst Fiesta Metal en lanceert Ka Metal

Autonieuws
Ford prijst Fiesta Metal en lanceert Ka Metal
> Artikel lezen

Kek ding: gelimiteerde Ford Ka Grand Prix

Autonieuws
Kek ding: gelimiteerde Ford Ka Grand Prix
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.