9de editie ´Kunst met de grote Ka´

Al 8 keer is de Ford Ka vernoemd naar een kunstenaar. Nu is het de beurt aan de negende versie, de Ka Briels. Deze Ka is genaamd naar Clemens Briels. Naast een rijke uitrusting krijg je bij deze speciale Ford Ka Briels een kunstwerk.

Kunst met een grote Ka, dat was jaren geleden de slogan waarmee de Ford Ka op de markt kwam. Al acht verschillende special editions van de Ka zijn er op de markt verschenen. Aan Clemens Briels zijn al diverse kunstenaars vooraf gegaan. Frans Molenaar ontwierp eerder een exclusieve jas; Marte Röling, Milou Hermus, Ans Markus, Jan Cremer, Kees Verkade, Eugène Brands en Corneille creëerden een prachtig schilderij. Briels ontwierp voor de kopers van de Ka 9de editie een fraaie sculptuur, dat in huis herinnert aan de auto waar het bij hoort.
 
Rijke standaarduitrusting
De kunstenaar zelf mag de auto dan ongemoeid hebben gelaten, Ford heeft de Ka Briels aangekleed en voorzien van een rijkere standaarduitrusting. Uiterlijk is hij herkenbaar aan zijn 14 inch lichtmetalen wielen (5 x 2 spaaks), hij is leverbaar in vier prachtige metallic lakkleuren en hij heeft als comfortabele extra´s airconditioning en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. Het interieur is verrijkt met een Easy Sound System 6000 radio/CD-speler, elektrisch bedienbare portierruiten, elektrische verstelbare en verwarmbare spiegels, een toerenteller, lederen bekleding van de pookknop en het stuurwiel en twee airbags.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

 
Clemens Briels: internationale kunstenaar
Clemens Briels past uitstekend in het gezelschap van collega’s die hem voorgingen bij de creatie van kunstwerken binnen het thema Kunst met een grote Ka. Briels geniet vooral internationale faam. Zo was hij de officiële artiest van de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City en exposeert en verkoopt hij zijn werk over de hele wereld. Briels maakt voornamelijk schilderijen en sculpturen.
 
De Ford Ka Briels kost € 11.995,- en staat vanaf heden in de showroom van de Ford-dealer.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties