Autonieuws

Mercedes SLS AMG

Officiële details elektische Mercedes SLS AMG

Mercedes geeft inzicht in de laatste plannen van de SLS AMG. De nieuwe supersportauto van het Duitse merk zal niet alleen geleverd worden met een benzine krachtbron, maar ook met een elektrische aandrijving.

Officiële details elektische Mercedes SLS AMG
Zoals het een echte sportwagen betaamd ligt er een heerlijk 6.3 liter V8 in de lange neus van de SLS AMG. De motor levert 571 pk en drijft met veel plezier de achterwielen dol. Maar met de milieubewuste trend van de laatste jaren is Mercedes ook druk bezig met de ontwikkeling van een elektrische SLS AMG.

Techniek
Geen achterwielaandrijving voor de elektrische SLS. De variant op stroom zal namelijk beschikken over vier sterke elektromotoren die vlak naast de wielen gepositioneerd zijn. Deze manier scheelt gewicht en zorgt ervoor dat het overgebleven gewicht lager bij de grond ligt. Het gezamelijke vermogen van de vier elektomotoren is 533 pk. Het koppel bedraagt 880 Nm. Dankzij dit vermogen accelereert de auto is in vier seconden naar de honderd kilometer per uur. En dankzij de vierwielaandrijving zal de wegligging nog beter zijn dan bij de ´gewone´ SLS.

Accu’s
De kracht van de elektrisch aangedreven SLS AMG ligt letterlijk in de lithium-ion. Dit accupakket heeft een nominaal vermogen van 40 Ah (bij 400v) en een accu heeft een energie-inhoud van 48 kWh. Een actieradius geeft Mercedes nog niet op voor het model. Wel dat de auto over een energie terugwin systeem beschikt. Energie die vrijkomt bij het remmen wordt direct weer opgeslagen.

Het is nog niet bekend wanneer de elektrische SLS AMG in productie gaat. Geruchten noemen het jaartal 2015. Mercedes geeft hier zelf geen informatie over vrij. Maar dat de auto er komt is zeker.
Redactie
Door Redactie
Officiële details elektische Mercedes SLS AMG

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers