Autonieuws

Gloednieuwe Jaguar XJ uitgelekt

Tot grote spijt van Jaguar zijn de eerste beelden van de nieuwe Jaguar XJ uitgelekt. Een dag voor de onthulling van de Jaguar XJ toonde de website netcarshow.com de eerste foto´s van het model.

Het feest van Jaguar zou vanavond, 9 juli, om negen uur moeten losbarsten. Via een live onthulling zou de nieuwe kat van het Britse merk geïntroduceerd worden. Nu de eerste beelden van de XJ gelekt zijn is de spanning er af.

Maserati trekjes
De concurrentie kan de borst natmaken. De nieuwe Jaguar XJ is duidelijk een Jaguar en zet de designtaal van de XF voort. Het uiterlijk van de XJ is door het forse formaat wel drukker dan de XF. De D-stijl van de sedan is zwart gemaakt om de illusie te wekken dat de achterruit één geheel vormt met de achterste zijruiten. Het exterieur, vooral de voorzijde, doet ons denken aan de Maserati Quattroporte, één van de belangrijkste concurrenten. Daarnaast vist de XJ in de vijver van de Audi A8, BMW 7-serie, Lexus LS en Mercedes S-klase.

Motorenpalet
Zoals het een topmodel betaamd zijn alleen krachtige motoren te vinden in het vooronder. Zo zullen de 510 pk sterke 5.0 liter V8 met supercharger en de 3.0 V6 diesel met 271 pk op de prijslijst staan. Voor minder vermogende Jaguar rijders wordt de 5.0 liter V8 ook atmosferisch leverbaar. De nieuwe XJ zal naast de gewone versie ook in een 13 cm langere limousine uitvoering te bestellen zijn.

Meer informatie over de nieuwe Jaguar XJ volgt vlak na de introductie. Dan komen alle motoriseringen en details van de Britse telg vrij. We houden je op de hoogte!

Gerelateerde artikelen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.