Prijzen BMW 5-serie GT bekend

Vanaf 24 oktober staat de nieuwe BMW 5-serie GT bij de dealer. Hoog tijd voor BMW om de prijzen bekend te maken. De goedkoopste variant, de 535i Gran Turismo Executive, moet €69.950,- kosten.

• Vanaf 69.950 euro voor BMW 535i Gran Turismo
• Geringe meerprijs ten opzichte van BMW 5-serie Touring
• Standaard compleet uitgerust als ‘Executive’
• Staat vanaf 24 oktober bij de BMW dealer

De BMW 5-serie GT is leverbaar met drie motoren. De 535i GT is met 306 pk het ‘instapmodel’ van de reeks. De 530d GT volgt op korte voet. De modellen kosten respectievelijk €69.995,- en €71.500,-. Het topmodel met de 4.4 liter V8 turbomotor staat bekend als 550i GT en kost €102.500,-. Dankzij het standaard EfficientDynamics zijn de 535i GT en 530d GT voorzien van een groen energielabel B.

Standaard als ‘Executive’
Alle motorversies zijn gekoppeld aan een volledig nieuw ontwikkelde automatische achttrapstransmissie en zijn standaard voorzien van luchtvering op de achteras. Bovendien zijn alle varianten standaard uitgerust als ‘Executive’ en voorzien van 18 inch lichtmetalen wielen (19 inch voor de 550i), Park Distance Control achter, iDrive controller met display, geïntegreerde interactieve handleiding, automatische airconditioning en Driving Dynamic Control voor het instellen van de gasrespons, stuurbekrachtiging en schakeltijden.

BMW 550i Gran Turismo
Voor optimale combinatie van comfort en dynamiek zijn BMW’s Active Steering en de elektronische schokdemping Adaptive Drive optioneel leverbaar. De 550i Gran Turismo is extra luxe uitgerust met onder meer standaard lederen bekleding, edelhouten interieurlijsten, elektrisch verstelbare voorstoelen met memoryfunctie en automatische vierzone airconditioning.

Vogelperspectief met Top View
Alle innovatieve rij-assistentiesystemen uit de BMW 7 Serie doen met de komst van de Gran Turismo nu ook hun intrede in de 5-serie. Zo zijn beschikbaar Lane Change Warning (dode-hoekwaarschuwing), Lane Departure Warning (spoorassistent), Speed Limit Info en Side View waarmee de bestuurder als het ware om de hoek kan kijken. Het compleet nieuwe Top View systeem maakt gebruik van alle camera’s uit deze systemen, aangevuld met nog twee camera’s in de buitenspiegels. Top View zorgt zo voor een compleet 360 graden vogelperspectief rondom de auto, zichtbaar in de iDrive display en verhoogd daarmee de actieve veiligheid.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties