Autonieuws

Snel en Italiaans: Pagani Cinque Roadster

Pagani presenteert nogmaals een super exclusief model op basis van de Zonda. Het kleine Italiaanse sportwagenmerk zal vijf exemplaren bouwen van de 678 pk sterke Zonda Cinque Roadster.

Tijdens de zomer van 2008 stelde Pagani de Zonda Cinque voor. Dit model is de straatlegale versie van de Zonda R en werd speciaal ontwikkeld op aanvraag van een Pagani-dealer uit Hong Kong. Hij zag namelijk markt voor het model en Pagani had er ook wel oren naar. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor de dakloze variant. Net als de coupé versie zal deze in een exclusieve oplage van 5 stuks geproduceerd worden.

Chassis deels carbon/titanium
Het ontwikkelen van een Roadster op basis van een superstijve coupé is geen simpel karwij. Pagani heeft daarom het carbon-titanium chassis herontworpen ten compensatie van het missende dak. Opvallend is dat het gewicht van de Roadster met 1210 kg gelijk is aan de coupé. De gewichtverdeling van de auto bedraagt 47% voor en 53% achter.

Pedal to the metal
De vier schitterende centrale uitlaten worden gevoed door een Mercedes krachtbron. De AMG V12 levert een riant vermogen van 678 pk en 780 Nm aan koppel. Met ‘the pedal to the metal’ schiet de Italiaan in luttele seconden naar de 100 km/u. De Cinque Roadster neemt er 3,4 seconden de tijd voor, daarna stoomt hij door naar de volgende honderd. Deze is 6,4 seconden later overigens al bereikt.

Keramische Brembo remmen

Pagani geeft geen officiële topsnelheid op voor de exclusieve sportwagen. Maar meldt met terechte trots wel de prestaties van de remmen. Menig pizza zal jaloers zijn op de grootte van deze krachtige keramische 380 mm remschijven van Brembo. Het resultaat mag er wezen! 100-0 km in 2.1 seconden en 200-0 km in slechts 4.3 seconden!

Zoals elke econoom zal bevestigen stijgt de prijs naar mate de exclusiviteit stijgt. De vijf Pagani Cinque Roadsters zullen per stuk (zonder belastingen) 1,3 miljoen euro moeten opleveren.

Gerelateerde artikelen

Pagani Zonda 'herrijst' als bloedstollende 760 MD

Autonieuws
Pagani Zonda 760 MD
> Artikel lezen

Pagani Zonda leeft voort als Fantasma Evo

Autonieuws
> Artikel lezen

Daags oude Pagani Zonda Riviera zoekt een baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Horacio Pagani bouwt eigen Zonda om tot HP Barchetta

Autonieuws
Huayra
> Artikel lezen

Pagani Huayra Lampo wil eigenlijk een klassieke Fiat zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Serieus?! Pagani start nu al restauratieprogramma

Autonieuws
Serieus?! Pagani start nu al restauratieprogramma
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.