Autonieuws

Bentley

Bentley overweegt dieselmotoren

Voor de echte liefhebber zal het als een schok aankomen: Bentley overweegt de toepassing van een dieselmotor! Nu Bentley onder het Volkswagen-concern valt liggen de mogelijkheden er om dikke diesels te gebruiken.

Bentley overweegt dieselmotoren

Het moge duidelijk zijn dat de opkomst van de dieselmotor zijn weerga niet kent. Zelfs een merk als Jaguar heeft dieselmotoren in haar programma. Bentley liet in een exclusief interview met het Engelse autotijdschrift AutoExpress weten dat men overweegt om ook een dieselmotor in het programma te nemen. Men ziet de voordelen van een moderne dieselmotor maar al te goed en laat het niet onopgemerkt voorbij gaan.

Niet zomaar een dieselmotor
Natuurlijk zal het niet gaan om zomaar een diesel. Twee voorwaarden die Bentley aan motoren stelt zijn ten eerste een hoog koppel en ten tweede een flink aantal cilinders met behoorlijk wat inhoud. Een logische keus daarbij valt op de 5.0 liter V10 TDI die ook in de Volkswagen Touareg leverbaar is. Deze motor levert in de Touareg een koppel van 715 Nm wat redelijk overeenkomt met het koppel van de W12 die in de Continental GT ligt.

Diesel in de nieuwe Arnage?
Op dit moment zijn de mogelijkheden er echter nog niet. De huidige modellen hebben niet genoeg ruimte om de dikke V10 TDI te kunnen bergen. Bentley zal dan ook zeker wachten tot er een opvolger komt voor de pas vernieuwde Arnage.

Afwachten...
Hoe snel het zal gaan is allemaal nog maar afwachten. Toch zijn het berichten die zeker serieus genomen moeten worden. Jaguar heeft ook jaren van te voren gesproken over een dieselmotor, die is er uiteindelijk ook gekomen. Of dat bij Bentley ook het geval is, is moeilijk te zeggen. We wachten het af!

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers