Autonieuws

Chevrolet Volt

Ontwikkeling Chevrolet Volt voor op schema

De ontwikkeling van de Chevrolet Volt verloopt zo voorspoedig, dat het ontwikkelingsteam voor ligt op schema. Zo’n twee jaar geleden werden de plannen in werking gezet om in mei 2009 de eerste preproductie Chevrolets Volt te kunnen bouwen. De voorbereiding is volgens plan verlopen en een week eerder dan gepland draaide de eerste preproductie Chevrolet Volt voor het eerst zijn elektrische kilometers.

Ontwikkeling Chevrolet Volt voor op schema
  • Eerste prototypes gaan de weg op
  • Volledig elektrische auto met eigen ´energiecentrale´
  • In 2010 in productie

De Volt legde zijn eerste kilometers af op de testbaan van de Technical Center Campus in Warren, Michigan. De preproductie Volts worden gebouwd door de Pre-Production Operations (PPO) organisatie in Warren – de geboortegrond van alle auto’s van General Motors in Noord Amerika. Iedere week worden er zo’n tien Volts geproduceerd. Het merendeel van deze Volts wordt ingezet voor het testen en evalueren van het productieontwerp alsmede voor het ontwikkelen van de juiste software en bedieningsapparatuur. Enkele van deze Volts zijn maar een kort leven beschoren, omdat ze ook worden gebruikt voor veiligheidstesten.

Range extender
De Chevrolet Volt verbruikt elektriciteit als primaire energiebron. Daarmee kan een afstand worden afgelegd van zo’n 60 kilometer, waarbij geen druppel brandstof wordt verbruikt. Na zestig kilometer treedt een ‘range extender’ in werking die benzine of E85 verbruikt om extra elektriciteit op te wekken, waardoor een paar honderd kilometer reikwijdte wordt toegevoegd aan de actieradius van de Volt. Hierdoor hoeft de bestuurder niet bang te zijn om zonder elektriciteit te komen.

Lithium-ion accu
In Duitsland is Manfred Herrmann, Assistant Staff Engineer van GM Europe, nauw betrokken bij de technische ontwikkeling van opslagsystemen voor elektriciteit. “Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week voeren wij tests uit met lithium-ion accu’s om de levensduur van tien jaar na te bootsen in een testomgeving van twee jaar. Wij willen er zeker van zijn dat het batterijpakket van een E-REV efficiënt functioneert gedurende de gehele levensduur van de auto. Wij testen de accu’s ook onder extreem koude en warme temperaturen om er zeker van te zijn dat ze onder alle klimaatomstandigheden goed functioneren.”

De productie van de Chevrolet Volt is gepland voor volgend jaar. Wanneer de eerste modellen in Europa de weg op gaan is nog niet duidelijk.

Redactie
Door Redactie
Ontwikkeling Chevrolet Volt voor op schema
Ontwikkeling Chevrolet Volt voor op schema

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers