Autonieuws

Ford start praktijkproef elektrische Focus

De Engelse overheid zet een aantal elektrische Ford´s Focus in voor praktijkproeven. De prototypes zijn door Ford ontwikkeld en vormen een aanvulling op de eerder gepresenteerde Tourneo Connect BEV. Vanaf begin 2010 moeten de auto´s in gebruik worden genomen.

Eerder al kondigde MINI aan met de MINI E in de praktijk te gaan testen en liet Volkswagen weten datzelfde te gaan doen met de Golf TwinDrive. Bovendien is Renault zeer actief met de ontwikkeling van een elektrische auto en zijn tal van kleinere initiatieven opgestart. Ford kan nu aan het rijtje worden toegevoegd. De fabrikant presenteerde eerder dit jaar al een elektrisch aangedreven Tourneo Connect BEV en laat nu weten ook een elektrisch aangedreven Focus in te gaan zetten.

Vanaf 2010
De auto is ontwikkeld door Ford´s Research & Development Center in het Engelse Dunton. Daar wordt door een team van 3.000 mensen dagelijks gewerkt aan de ontwikkeling van aandrijflijnen voor alle Europese Ford´s. Een consortium van Ford, Scottish and Southern Energy en de Universiteit van Strathclyde zal zorgdragen voor de levering van de prototypes en een infrastructuur voor het opladen die vanaf begin 2010 in en rond Hillingdon operationeel moet zijn. Ford Europa ontwikkelt het prototype van de Focus BEV om te onderzoeken of de aangewende technologie geschikt is om toegepast te worden in de toekomstige modelreeks van Ford in Europa. Later dit jaar zal Ford meer details over het model bekendmaken.

Gerelateerde artikelen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.