Autonieuws

Wederopstanding: Opel Astra GSi

Na een afwezigheid van twee generaties keert de Astra GSi terug. Liefhebbers moeten wel geduld hebben, want de sportieve uitvoering laat nog even op zich wachten. De Astra GSi wordt overigens niet het topmodel binnen de reeks. Die is en blijft net als bij het Corsa-gamma weggelegd voor de OPC.

In 1985 gebruikte Opel voor het eerst de aanduiding GSi op de Manta (B) als toenmalige vervanging van de GT/E. De Kadett (E) was het tweede model die de befaamde letters mocht dragen en in 1991 verscheen de eerste Astra GSi. Daarna werd het stil rondom Opel’s GTI, want het merk lanceerde een opvolger in de vorm van de OPC (Opel Performance Center). Sinds 1999 is deze aanduiding verbonden aan de absolute topmodellen. Fanaten omarmden de OPC’s, maar hekelden het ontbreken van de GSi. In 2007 kwam Opel deze mensen alsnog tegemoet door de Corsa GSi te lanceren.

+200 pk?
En nu, na twee generaties, komt er wederom een Astra GSi. Het is toch de GSi onder de GSi’s en dat zal de liefhebbers erg tevreden stellen. Zoals gezegd zal de Astra GSi niet het topmodel worden, maar het gat tussen de reguliere modellen en de OPC-versie dichten. Als we vervolgens de OPC aanmerken als Golf R-concurrent en de GSi de tegenstrever is van de Golf GTI, dan durven we wel een gokje te wagen welk krachtpotentieel de Astra GSi zal bevatten. Reken dus op een vermogen van om en nabij de 200 pk.

Bron: Autotelegraaf 

Gerelateerde artikelen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.