Autonieuws

Voorproefje nieuwe Ford Focus

Ford presenteert op de Autoshow in Beijing de Ford Focus Concept. Deze conceptcar is een heel duidelijke voorbode van de nieuwe Ford Focus, en dan met name van de Focus sedan die eind dit jaar zal worden gepresenteerd.

Er is heel duidelijk voor gekozen om de Focus Concept in China voor het eerst te tonen. China is een enorm snel groeiende markt en Ford ziet veel mogelijkheden om haar auto´s in China te verkopen. Het succes van de Focus is wereldwijd erg groot en ook de Chinese markt moet daar warm voor te krijgen zijn. Inmiddels heeft Ford de Fiesta op de Chinese markt gepresenteerd en gaat de Focus daar ook in de verkoop. Met name de sedan moet daar voor een groot deel van de verkopen gaat zorgen. Al eerder introduceerde Peugeot de 307 Sedan ook op de Chinese markt. Beide merken hebben hiervoor dezelfde reden: China is een enorm hard groeiende markt en in China is men gek op compacte sedans.
 
Design van de Focus C-MAX
De nieuwe Ford Focus zal veel weg hebben van de conceptcar zoals deze momenteel op de Autoshow in Beijing staat. Wie een beetje vaag naar de foto kijkt zal daarin de nieuwe Ford Focus zien. Hij heeft stilistisch gezien veel weg van de Focus C-MAX maar is in technisch opzicht juist weer meer een Mondeo. Ford laat daarmee duidelijk merken dat het merk de Focus op een wat hoger plan wil tillen.
 
LED-techniek
De Focus Concept is ontworpen door een Europees team van designers. Opvallend zijn de strakke lijnen en toch ook vele rondingen. De koplampen en achterlichten zijn opgebouwd uit kleine LEDjes. Het licht is bijzonder wit van kleur.
 
In september officieel
Later dit jaar, naar alle waarschijnlijkheid op de Salon van Parijs in september, zal Ford de definitieve vorm van de nieuwe Focus presenteren.

Gerelateerde artikelen

Elektrische trekhaak voor Trekauto van het Jaar ‘12

Autonieuws
Elektrische trekhaak voor Trekauto van het Jaar ‘12
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen en specs Ford Focus 1.0 EcoBoost

Autonieuws
Prijzen en specs Ford Focus 1.0 EcoBoost
> Artikel lezen

Ford Focus is kersvers Zakenauto van het Jaar

Autonieuws
Ford Focus is kersvers Zakenauto van het Jaar
> Artikel lezen

Ford Focus-broeders krijgen allemaal ‘Aston Martin grille’

Spyshots
Ford Focus-broeders krijgen ‘Aston Martin grille’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.