Autonieuws

MINI is jarig en trakteert

MINI bestaat 50 jaar en ter ere daarvan lanceert men twee nieuwe varianten op de Cooper-uitvoeringen. De jubileummodellen zijn vernoemd naar twee beroemde wijken van Londen, namelijk Mayfair en Camden, en geheel op de buurtsfeer van beiden afgestemd.

De MINI 50 Mayfair is standaard gehuld in een chocoladebruine carrosseriekleur, maar kan optioneel ook worden besteld in de tinten Pepper White of Midnight Black. Welke kleur ook gekozen wordt, het witte dak is blijvend. Verder wordt het exterieur gesierd door een bijpassende Toffy Brown-striping, verstralers en een Mayfiair-logo op de grille. De wielen zijn van het type Infinity Stream Spoke en meten 17 inch. Binnenin is de chique sfeer van de buurt Mayfair en het exterieur verder doorgetrokken met accenten uitgevoerd in pianolak en andere Toffy-kleurige inlegstukken. Een Harman Kardon installatie is standaard, evenals een USB- en iPod-aansluiting.

50 Camden
De MINI 50 Camden is ietwat ‘kaler’ gestileerd. De beschikbare kleuren dragen de namen White Silver, Midnight Black of Horizon Blue. En ook hier is het dak te allen tijde wit gespoten en zijn de koplampbehuizingen in het zwart gestoken. De spiegelkappen zijn van hetzelfde soort als de 50 Mayfair. Ze veranderen van kleur en gaan in het geval van de 50 Camden geleidelijk over van zilvergrijs naar wit. De 17 inch wielen zijn uitgevoerd in het chroom en ook op de 50 Camden prijkt het jubileumlogo op de grille.

Viering van één jaar
De jublileum-MINI’s kunnen worden geleverd als Cooper (120 pk), als Cooper S (175 pk) of als Cooper D (110 pk). Zowel de MINI 50 Mayfair als de 50 Camden zijn slechts gedurende één jaar te bestellen. De eerste exemplaren worden in september afgeleverd. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.