Autonieuws

Volkswagen pakt uit met nieuwe Golf Variant

Volkswagen heeft het doek getrokken van de nieuwe Golf Variant. Hiermee onthult Volkswagen het vierde model dat het nieuwe design-DNA van de Golf VI draagt. Vanaf september staat de vernieuwde Golf Variant bij de dealers.

We konden er natuurlijk op wachten. Na de presentatie van de 3- en 5-deurs Golf VI en de gefacelifte Golf Plus was het nu ook de beurt aan de Golf Variant om zich weer helemaal bij de tijd te voelen.

Compleet nieuw front
Aan de voorzijde zien we een compleet nieuw front dat geheel in lijn is met de Golf VI. De nieuwe grille, gewijzigde bumper en nieuwe koplampunits bepalen samen met de volledig nieuwe motorkap het beeld. Aan de achterzijde zien we het karakteristieke design van de Golf Variant terugkomen, maar dan wel in een licht aangepaste versie. Zo zijn de lichtunits vernieuwd en wordt de achterbumper voortaan geheel in kleur gespoten.

Dashboard uit de Golf VI
Het dashboard is eveneens afkomstig uit de Golf VI. En daarmee wordt steeds meer duidelijk dat de nieuwe Golf Variant meer is dan zomaar een facelift. Er is immers een volledig nieuw interieur gemonteerd.

Zes motoren
Het motorengamma bestaat uit vier benzine- en twee dieselmotoren. Het instapmodel is een 80 pk sterke benzinemotor gevolgd door een exempalar met 102 pk. Daarboven vinden we een 122 en 160 pk sterke TSI-motor. Het dieselgamma bestaat uit een 105 en 140 pk sterke TDI.

Zoals gezegd staat de vernieuwde Golf Variant vanaf september bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf GTD ook als ruime Variant

Autonieuws
Golf GTD koppelt comfort aan sportiviteit
> Artikel lezen

Gefacelifte Volkswagen Golf heeft meer om het lijf dan je denkt

Autonieuws
Gefacelifte Volkswagen Golf heeft meer om het lijf dan je denkt
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.