Autonieuws

Ruime vierpersoons coupé: Renault Fluence

Renault presenteert de Fluence, een vierpersoons coupé met een bijzonder design. Hele zuivere lijnen kenmerken de Renault Fluence en er zijn wat innovatie zaken gemonteerd.

Het ontwerp is bijzonder te noemen. De lijnen zijn erg strak en er zit niets te veel op of aan de Fluence. Elk lijntje en onderdeel van de Fluence heeft zo een bepaalde bedoeling. Neem bijvoorbeeld de grille die ontbreekt om zo het Renault-logo te accentueren. En wat te denken van de luchtinlaten direct onder de koplampen. De achterkant is ook zeer bijzonder te noemen. Er is alles aan gedaan om de Fluence zo gestroomlijnd mogelijk te maken.
 
Extra verlichting in de bocht
Een aantal opvallende zaken geven de Fluence en een bijzonder karakter. Neem bijvoorbeeld de LED-lampjes die aan de voorkant van de auto zijn gemonteerd. Deze gaan branden wanneer de draaihoek van de wielen verandert; hierdoor wordt in een bocht voor extra verlichting gezorgd in diverse richtingen.
 
Gemakkelijke instap
De stoelen in het interieur zijn in samenwerking met Recaro ontwikkeld. De met leder beklede stoelen zijn bevestigd op sleden. De zijkanten van de rugleuning en de zitting klappen uit wanneer de portieren geopend worden. De zijdelingse steun kan aan de persoonlijke wensen worden aangepast. De armsteunen in het portier, die ook op sleden zijn aangebracht, passen zich aan de stand van de stoelen aan.
 
Bijzonder interieur
Het ontwerp van het dashboard lijkt op een blad dat is opgerold en daarna in het midden is geknikt. Dit bladmotief herhaalt zich in het ontwerp van de middenconsole. De intuïtieve instrumenten van het Touch Design zijn hier in één spiraalvormige beweging in opgenomen.
 
Met behulp van een joystick selecteert de bestuurder de belangrijkste functies van de wagen. Deze worden op een uitklapbaar scherm boven in het dashboard getoond. De instrumenten maken gebruik van zowel een digitaal als analoog display tegen een zwarte en Margaux-rode achtergrond.
 
Veel aandacht voor achterpassagiers
Bijzondere aandacht is besteed aan het comfort achterin de Fluence, om te beginnen dankzij de brede en achterbank. De leeslampjes sluiten goed aan op de hemelbekleding en kunnen, indien gewenst, worden ontgrendeld door aan een met leder bekleed lipje te trekken, en vervolgens in de ideale hoek worden gekanteld.
 
Bijzondere achterklep
De kofferruimte, uitgevoerd in leder in de kleur Margaux-rood, heeft een inhoud van 396 liter en is uitgerust met twee zijdelingse opbergcompartimenten. De kofferruimte is bereikbaar via de achterklep door middel van een innovatief openingsmechanisme: de achterklep schuift dankzij een in het midden aangebrachte scharnierarm over het dak. Hierdoor is de kofferruimte optimaal toegankelijk.
 
Sportieve prestaties
De voorin gemonteerde V6 benzinemotor met een inhoud van 3,5 liter ontwikkelt een vermogen van 280 PK en zorgt voor optimaal rijplezier en leuke prestaties. Zo sprint de Fluence in 6,5 seconden naar 100 km/h. De nauwkeurig afgestelde wielophanging en het chassis maken een snelle rijstijl en een soepele besturing mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Renault Ez-Go wil je stadsgids zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Renault Clio mag de benen strekken

Spyshots
> Artikel lezen

Renault zet Mégane RS op scherp met Trophy

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.