Autonieuws

Fiat presenteert de gefacelifte Sedici

Dit is de vernieuwde Fiat Sedici. De crossover onderging enkele modernisaties aan het front en de achterzijde. Ook kreeg het interieur en het motorenaanbod een upgrade. Prijzen zijn nog niet bekend.

Begin dit jaar zagen we de gefacelifte Fiat Sedici al rondrijden, maar de camouflagetape gaf ons toentertijd nog geen inzicht in de vernieuwingen. Duidelijk was wel dat ze minimaal zouden zijn. En dat klopt nu we deze officiële foto’s bekijken. Het front werd licht opgefrist en kreeg een nieuwe bumper cq. bodemplaatbeschermer en grille. Het geheel is volgens Fiat nu meer in lijn met bijvoorbeeld de Punto en de Bravo. Fiat heeft ons misleid wat betreft de wijzigingen aan de achterzijde. Want die zijn er op iets andere lichtunits na niet, terwijl de achterbumper op de spionagefoto’s van enkele maanden geleden nog was afgeplakt.

Krachtigere benzine
Het motorengamma kreeg wellicht de grootste upgrade. De 1.6 benzine is krachtiger geworden en levert nu 120 pk en 156 Nm in plaats van 107 pk en 145 Nm van z’n voorganger. Hiermee is de Sedici voortaan in staat in 10,7 seconden naar de 100 km/h te accelereren en een topsnelheid van 185 km/h te halen. Het gemiddelde verbruik van de benzine bedraagt 6,2 l/100 km en dat is behoorlijk zuiniger dan de 6,8 l/100 km van de vorige generatie. De vierwielaangedreven 1.6 slikt voortaan 6,5 l/100 km (was 7,1 l/100 km).

Nieuwe diesel
Dieselen kan vanaf de marktintroductie (nog onbekend) met de 2.0 liter, die de 1.9 liter turbodiesel vervangt. De motor levert 135 pk en 320 Nm, een winst van 15 pk en 40 Nm. Natuurlijk heeft dit gevolgen voor de sprinttijden. De Sedici 2.0 JTD gaat in 10,5 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h en bereikt een topsnelheid van 190 km/h. Een voorwielaangedreven oliestoker verbruikt 5,1 l/100 km en de 4x4-variant 5,4 l/100 km. Ook dit is een aanzienlijk winst ten opzicht van de Sedici 1.9 JTD (alleen als 4x4). Dit verbruikt namelijk 6,6 liter per honderd kilometer.

Gerelateerde artikelen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.