Autonieuws

Opnieuw lauwerkrans voor Bugatti Veyron

Bugatti presenteerde op de Concour D’Eleganza in Villa D’Este een viertal nieuwe Veyrons. Deze zogenaamde Centenaire Editions eren het 100-jarig bestaan van het Franse merk uit Molsheim en een viertal legendarische coureurs die ooit voor Bugatti reden.

De namen van de befaamde Bugatti-coureurs  - Jean-Pierre Wimille (Frankrijk, 1908-1949), Achille Varzi (Italie, 1904-1948), Malcolm Campbell (Engeland, 1885-1949) en Hermann Zu Leiningen (Duitsland, 1901-1971)  - weerklinken afzonderlijk in iedere Centenaire Edition. En om het historische plaatje helemaal compleet te maken is elke Bugatti Centenaire Edition uitgevoerd in een lakkleur die verwijst naar de racekleuren van het geboorteland van de betreffende coureurs: blauw voor Frankrijk, rood voor Italië, groen voor Engeland en wit voor Duitsland. Bovendien zijn deze laatste eremodellen enigszins gemodelleerd naar de legendarische Bugatti Type 35 Grand Prix waarmee het merk in de jaren ‘20 en ’30 meer dan tweeduizend races (in tien jaar) op haar naam wist te schrijven.

Onderscheid
Technisch verschilt de Centenaire Edition niet van de ‘normale’ Veyron. Optisch is er wel een aantal verschillen. Zo bevatten deze speciale edities enkele onderdelen (deuren, zijpanelen, spiegels, grille) van gepolijst aluminium en wijkt de vorm van de LED-verlichting af van de conventionele Veyron. In het interieur zijn op de geïntegreerde hoofdsteunen de namen van de eerder genoemde coureurs zichtbaar en ook in de middenconsole vinden we een speciale aluminium plaatje terug die (opnieuw) de historie en de uniekheid van deze Centenaire Editions benadrukt.

Gerelateerde artikelen

Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'

Autonieuws
Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'
> Artikel lezen

Krankzinnig: zo duur is een Bugatti écht!

Autonieuws
Aanschaf
> Artikel lezen

Zo legt Bugatti de Chiron-klant in de watten

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Veyron nu als woodie

Lifestyle & design
Bugatti Veyron van hout
> Artikel lezen

Waarom deze Bugatti Veyron maar € 75.000,- kost

Autonieuws
Waarom deze Bugatti Veyron maar € 75.000,- kost
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.