Autonieuws

Wederopstanding van de Corvette Grand Sport

Corvette stoft de fameuze benaming Grand Sport af. In plaats van een gelimiteerd model is Grand Sport voortaan een optiepakket die standaard Corvette’s qua prestaties dichterbij de Z06 brengt.

UPDATE 29 april 2009: Nieuwe foto´s toegevoegd.

De benaming Grand Sport is nauw verwant met de racegeschiedenis van Corvette en werd midden jaren negentig voor het laatst gedragen door een Corvette C4. Toentertijd betrof het nog een speciaal model in gelimiteerde oplage, maar voortaan zal Grand Sport vast in het leveringsprogramma van Corvette worden opgenomen. Het pakket bevat een flink aantal toevoegingen waardoor een standaard Corvette in Grand Sport-trim qua prestaties dichter in de buurt komt van de Z06.

Nog steeds genoeg
De 6.2 liter LS3-V8 blijft ongewijzigd. De krachtbron levert nog steeds 430 pk en 575 Nm en is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak (met aangepaste overbrengingen) of een optionele zestraps automaat. Wie tegen meerprijs het speciale uitlaatsysteem besteld krijgt 436 pk en 580 Nm voor z’n kiezen. Geen echte vooruitgang qua vermogen, vast en zeker wel qua motorsound.

Prestatieverhogend
Het Grand Sport-pakket is in de plaats gekomen van het optiepakket Z51 en speciaal ontwikkelt ter bevordering van de rijprestaties van de C6 Coupé als Convertible. Het pakket bestaat onder andere uit bredere wielkasten, opzichtige ‘kieuwen’ op de flanken, een Z06-voorspoilerlip, speciale 18 inch wielen vóór en 19 inch achter, Z06-remmerij en diverse Grand Sport-badges. Dankzij al deze aanpassingen is de Corvette Grand Sport 0,2 seconden sneller op de sprint naar honderd (4,1 seconden) en zal de topsnelheid ook iets toenemen. De Z06 doet 3,8 seconden over het traject naar 100 km/h, dus in dit geval nadert de Corvette Grand Sport de op één na snelste Corvette. Echter zijn wij ervan overtuigd dat de Grand Sport het uiteindelijk moeten afleggen tegen het 511 pk-geweld van de Z06. Daarvoor is het vermogensverschil tussenbeide simpelweg te groot.

Onthulling
De Corvette Grand Sport is onthuld tijdens de 12de editie van de ‘C5/C6 Birthday Bash’ gehouden in het National Corvette Museum ( Kentucky, V.S.). Of het pakket ook in Europa leverbaar wordt is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Chevrolet Corvette met meer kracht, pass

Autonieuws
De nieuwe Chevrolet Corvette met meer kracht, pass
> Artikel lezen

Corvette 427 Convertible: 512 pk sterke pre-party

Autonieuws
Corvette 427 Convertible: 512 pk sterke pre-party
> Artikel lezen

Corvette ZR1: 620 Amerikaanse pk´s

Autonieuws
Corvette ZR1: 620 Amerikaanse pk´s
> Artikel lezen

Corvette C6 en C6 Convertible vernieuwd

Autonieuws
Corvette C6 en C6 Convertible vernieuwd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.