Autonieuws

Skoda Octavia Scout en RS aan de verjongingskuur

Net als de rest van het Skoda Octavia-lijn hebben nu ook de Scout en RS een verjongingskuur ondergaan. Onderhuids blijft alles bij hetzelfde. Wel zijn de motoren schoner geworden. In juni staan de modellen bij de Skoda-dealers.

Een half jaar geleden waren de minder bedeelde Octavia’s aan de beurt en nu zijn ook de ‘buitenbeentjes’ Scout en RS gefacelift. Nieuwe koplamp- en achterlichtunits en een gemoderniseerde bumperpartij maken onderdeel uit van de verjongingskuur. Daarnaast profiteert de vernieuwde Octavia RS in zijn nieuwe gedaante van 18 inch lichtmetaal van het type ‘Neptune’. Tegen meerprijs is er xenon-verlichting te bestellen en worden meeschijnende mistlampen met LED-dagrijverlichting in de prijslijst van de RS opgenomen. Bovendien staat de RS nog maar 127 mm boven het asfalt en heeft de benzine-RS 20 kg aan gewicht verloren. Het gewicht van de diesel-RS slonk met 15 kilogram. Skoda beweert dat beide RS-modellen door deze ingrepen een tikkeltje sneller zijn geworden. De Octavia Scout krijgt naast de uiterlijke vernieuwingen standaard de beschikking over de eerdergenoemde mistlampen en er is keuze uit een nieuwe kleur genaamd ‘Rosso Brunello’.

EU5-norm
Op motorisch vlak verandert er weinig. De RS is nog altijd te verkrijgen met 2.0 liter TSI (200 pk) of als 170 pk sterke TDI. Wel zijn beide motoren schoner geworden en klaargestoomd voor de EU5 emissie-eisen. De benzine stoot voortaan nog maar 175 gram CO2 per kilometer uit en de diesel 150 g/km. De Octavia Scout blijft eveneens leverbaar met de bekende 1.8 TSI (160 pk) en de 2.0 liter TDI (140 pk).

De nieuwe ŠKODA Octavia Combi Greenline. Niet de enige met 14% bijtelling. Wel de ruimste! Configureer ´m hier.

De nieue Skoda Octavia, ontdek ‘m hier!

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Skoda Octavia in prijs gedaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Golf GTI Performance Sedan: Skoda Octavia RS 230

Autonieuws
Skoda Octavia RS230 met scherpe randjes
> Artikel lezen

Klassieke facelift voor Skoda Octavia

Autonieuws
Klassieke facelift voor Skoda Octavia
> Artikel lezen

Skoda Octavia RS en Scout ook in het nieuw

Autonieuws
Skoda Octavia RS ook in het nieuw
> Artikel lezen

MTM Skoda Octavia RS knalt door de 300 pk

Tuning & styling
MTM brengt Skoda Octavia vRS boven de 300 pk
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.