Autonieuws

Fonkelnieuwe MG6 in 2010 naar Europa

De Chinese eigenaar SAIC van het merk MG stelt tijdens de Sjanghai Motoshow deze MG6 voor. Deze middenklasser is het eerste compleet nieuwe model van MG. Technisch maakt het wel gebruik van bestaande techniek. In 2010 kunnen we ´m in Europa verwachten.

Sinds de overname van MG door SAIC heeft het Chinese concern al diverse MG’s gelanceerd. Echter zijn deze allemaal gebaseerd op MG-modellen uit het verleden. We noemen de herboren MG TF en de Roewe 750/MG7 (op basis van de Rover 75). De hatchback MG 550, met als oorsprong de Roewe 550, komt er ook nog aan. Nog dit jaar kunnen we hem verwelkomen in Europa. Vervolgens zal diezelfde MG 550 in sedanvorm hier als SsangYong door het leven gaan. Tenminste als het Koreaanse merk niet verdwijnt

Ambities
Geheel nieuw daarentegen is deze onlangs onthulde MG6. Het betreft een hatchback die in 2010 de oversteek zal maken naar dit continent. Op termijn volgt er ook een MG6 Sedan. En SAIC heeft voor ons ook nog een aantal aantal kleinere MG’s in petto. Aan ambities dus geen gebrek. En zeg nu zelf: "Die MG6 ziet er niet verkeerd uit, toch?!"  

Bestaande techniek
In tegenstelling tot het ontwerp is de motorische techniek van de MG6 niet nieuw. In het vooronder zal namelijk een 1.8 liter turbomotor bevinden die een doorwikkeling is van de K-serie motor uit de Rover 75. Of er straks meerdere krachtbronnen beschikbaar zijn is onduidelijk, maar wij verwachten van wel. Anders vrezen we dat MG (in ieder geval) aan deze kant van de oceaan wederom kopje onder zal gaan.

Gerelateerde artikelen

MG toont zijn eerste crossover: de GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.