Autonieuws

Officieel: Mercedes-Benz S-klasse AMG

Het moest er een keer van komen. Na de gelekte beelden, de vrijgegeven prijslijst en een ‘tussendoortje’ in de vorm van een AMG-sportpakket presenteert Mercedes-Benz officieel de vernieuwde S 63 AMG en S 65 AMG. Vanaf juni aanstaande zijn ze te bewonderen in de showroom.

We weten dus eigenlijk alles al van de vernieuwde Mercedes S-klasse AMG’s. Wat we nog niet wisten is dat beide modellen voortaan standaard zijn uitgerust met het zogeheten Crosswind Stabilisation. Dit systeem maakt onderdeel uit van de AMG-sportvering en compenseert de invloeden op de auto van zijwaartse windvlagen. Op deze manier blijft het koetswerk ten allen tijde zo vlak mogelijk. Bij de prijs inbegrepen zit tegenwoordig ook het verbeterde Torque Vectoring Brake, een toevoeging op het ESP dat het bochtengedrag van de S-klasse AMG’s naar een hoger niveau tilt. De verhoogde rijbelevenis is mede te danken aan het verfijnde Direct-Steer System. De snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging is nog communicatiever met de wielen.

Interieurverfraaiing
In tegenstelling tot het exterieur hebben we nog echt niet stilgestaan bij het interieur. Zowel de S 63 AMG als de S 65 AMG zijn wat betreft verwennerijen rijkelijk bedeeld. En dat mogen kopers van de benodigde investering ook verwachten. Wie in de S 65 AMG plaatsneemt wordt middels de woorden ‘AMGV12 BITURBO’ in het display voor hem aan het krachtpotentieel van de auto herinnert. Over het zitcomfort ook geen beklag. De multicontour sportstoelen van beide AMG’s zijn indien gewenst elektrisch verstelbaar, ventilerend en verzorgend (lees: met massagefunctie). Het onderscheidt zit ´m in de afwerking van de bekleding. De S 65 AMG bevat een diamantachtige motief, terwijl de S 63 AMG van normale zitvlakken is voorzien. De inzittenden worden sowieso omgeven door fijne ledersoorten en bewerkt hout. Een analoge klok van het merk IWC attendeert op het uur van de dag.

Transmissiekeuzes
Opvallend is dat de V8 van de S 63 AMG wordt gekoppeld aan ‘luxueuzere’ 7G-Tronic transmissie en de V12 van de S 65 AMG aan de vijftraps Speedshift automaat. Beide versnellingsbakken zijn voorzien van Direct Select, dat schakelen middels flippers achter het stuurwiel mogelijk maakt. Exclusieve opties, zoals titaniumkleurige 20 inch AMG-wielen, van carbon of in pianolak gespoten AMG-accenten en/of AMG-vloermatten zijn eventueel verkrijgbaar via AMG Performance Studio. Tegen bijbetaling welteverstaan.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.