Autonieuws

Bertone springlevend met Mantide

Het ging niet goed met Bertone. Een tekort aan financiële middelen bracht de befaamde designstudio in de problemen en het bedrijf kwam in handen van externe partijen. Of Bertone er heden weer helemaal bovenop is, is niet helemaal duidelijk. Maar één ding is zeker; momenteel voelen ze zich springlevend met deze exorbitante Mantide.

Bertone heeft haar nieuwe creatie onthuld op de Autoshow van Sjanghai. En neem van ons aan dat de Mantide daar de show steelt. Wat een buitensporige machine! De technische basis is ontleent van de snelste Corvette van dit moment, de ZR1. Dus met de prestaties zit het wel goed. We noemen een vermogen van 647 pk en een koppel 823 Nm uit een 6.2 liter V8. Sprinten naar 100 km/h doet de Corvette ZR1 in 3,5 seconden en nu claimt Bertone dat de Mantide hier nog iets weet af te snoepen. Een tijd van 0,3 seconden om precies te zijn. Z’n top reikt tot en met 351 km/h.

cW van 0,25
Als redenen voor deze imposante tijden geeft het Italiaanse designbureau de lichte, uit koolstof vervaardigde, carrosserie, de vlakke bodemplaat en de diffuser op. Hierdoor zou de Mantide ten opzichte van de ZR1 over 30% procent meer neerwaartse druk beschikken. En aan het koetswerk te zien heeft de aerodynamica hierin ook een groot aandeel. De cW-waarde bedraagt namelijk slechts 0,25.

Museumexemplaar
Wie hoopt deze Bertone ooit op de openbare weg tegen te komen wordt teleurgesteld. Als Bertone de Mantide zelf al niet ergens hoog en droog stalt dan zal de toekomstige eigenaar dit wel doen. Bewonderen kunnen we de Mantide overigens wel, hetzij stilstaand op diverse tentoonstellingen gedurende een jaar.

Gerelateerde artikelen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault zet Mégane RS op scherp met Trophy

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.