Autonieuws

Winnaars World Car of the Year verkiezing

De Volkswagen Golf, Nissan GT-R, Fiat 500 en Honda FCX Clarity hebben de World Car of the Year verkiezing gewonnen. In respectievelijk de categorien algemeen, design, performance en green wisten de vier genoemde auto´s hun titel in de wacht te slepen.

Tijdens de ceremonie op de New York International Auto Show werden de winnaars bekend gemaakt. De Volkswagen Golf VI was de grote winnaar. De jury liet weten dat men het design van de Golf als belangrijk punt heeft gezien. De Golf oogt volgens de jury luxueuzer en hoogwaardiger dan de concurrentie in zijn segment. Bovendien is de Golf leverbaar met een breed gamma aan motoren en uitrustingsniveaus.

World Car Design of the Year
Naast de Golf is ook de Fiat 500 in de prijzen gevallen. De kleine Italiaan verdiende het predikaat ´World Car Design of the Year´ waarmee de auto werd geroemd om zijn design. Daarmee liet de 500 de Jaguar XF en de Citroën C5 achter zich.

World Performance Car of the Year
De Nissan GT-R mag zich dit jaar ´World Performance Car of the Year´ noemen. Volgens de jury is de Nissan GT-R één van de meest besproken sportauto´s van het afgelopen jaar en is de techniek deze onderscheiding meer dan waard.

World Green Car of the Year
Geheel passend in het huidige tijdsbeeld werd tot slot ook de ´World Green Car of the Year´ verkozen. Deze eer ging naar de Honda FCX Clarity. In dit geval heeft de jury vooral oog gehad voor de vooruitgang die Honda met de FCX heeft geboekt. De auto is toekomstvisie, maar tegelijkertijd ook al productierijp. Honda heeft daarmee een stap in de goede richting gezet wat betreft emissievrij rijden.

Gerelateerde artikelen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Gen.E voorbode voor Golf 8?

Autonieuws
Volkswagen Gen.E: is dit de Golf van de toekomst?
> Artikel lezen

Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe

Autonieuws
Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe
> Artikel lezen

RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning

Tuning & styling
RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.