Autonieuws

Hyundai Nuvis: Stijloefening voor een kleine crossover

Met de Hyundai Nuvis Concept geeft Hyundai een voorproefje dat mogelijk naar een nieuwe generatie crossover kan wijzen. De Nuvis is inmiddels de elfde conceptcar die uit Hyundai´s California Design Center in Irvine is gerold. Stuk voor stuk hebben ze ons dichterbij de toekomst van het mer gebracht.

En ook deze Nuvis geeft ons weer een stukje toekomst van Hyundai bloot. Volgens de Koreaanse fabrikant zou deze conceptcar zomaar een voorproefje kunnen zijn van een op stapel staande crossover. Hoe dan ook, de Nuvis ziet er goed uit. De ontwerpers hebben getracht om natuurlijke elementen te verwerken in het ontwerp. Het water dat langs de boeg van een boot loopt, wind die een sneeuwhoop creëert en bladeren die van de boom vallen, allemaal zaken die de ontwerpafdeling als inspiratie heeft genomen. Het belangrijkste doel was om een dynamisch ontwerp te creëren dat ook bij stilstand lijkt voort te bewegen.

Hybrid Blue Drive
Wanneer je instapt door één van de twee grote ´gullwing´ deuren kun je plaats nemen op één van de vier afzonderlijke stoelen. Aan boord ontbreekt het uiteraard nergens aan. Alle mogelijkhe high-tech is aanwezig. Belangrijker nieuws is echter wat achterin de auto ligt. Hyundai toont met deze Nuvis namelijk ook haar hybrideaandrijflijn genaamd Hybrid Blue Drive. Naast de 2.4 liter benzinemotor ligt er in de conceptcar ook een 30 kW en 205 Nm sterke elektromotor. Tussen de benzine- en elektromotor is een 6-traps automaat gemonteerd. Wie dat wenst kan geheel emissievrij rijden in de electric-mode, maar wie meer vermogen wenst kan ook beide motoren tegelijk aanspreken. Volgens Hyundai zal dit systeem gaan debuteren op de nieuwe Sonato die binnen enkele jaren op de markt komt.

Gerelateerde artikelen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Basketbalteams opgelet! Dit is de Hyundai Palisade

Spyshots
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.