Autonieuws

Mitsubishi Outlander moet erbij horen

Zie hier de vernieuwe Mitsubishi Outlander. Het gaat hier nog om de GT Prototype - een concept dus - maar verwacht dat de auto bijna in ongewijzigde vorm in productie gaat.

Vorig jaar mat Mitsubishi zichzelf een nieuw familiegezicht aan met als voornaamste kenmerk de ‘Jet Fighter’ grille. Voor sommige modellen (Colt en Lancer) pakte dit goed uit, maar dat gaat helaas niet op voor alle auto’s uit de stal van de Japanse fabrikant. De Outlander GT Prototype bevat nu ook diezelfde grille en we moeten concluderen dat de huidige generatie toch een stuk gracieuzer oogt. Het opvallende front doet de vernieuwde Outlander geen goed, vinden wij. Maar ja, het merkimago en het daaronder vallende familiegezicht roept, dus blijkt dit de enige oplossing te zijn. Jammer! De rest van het koetswerk is nagenoeg bij hetzelfde gebleven. Enkel de spiegelkappen, de zij-skirts en de achterbumper zijn lichtelijk aangepast.

Idle Neutral Logic
Onder de motorkap is er tevens weinig nieuws te melden. De GT Prototype beschikt namelijk over de bestaande 3.0 liter V6 die standaard is te vinden in de Amerikaanse variant. Nieuw voor de Outlander is wel de automatische Dual Clutch-transmissie met zogeheten Idle Neutral Logic, een systeem dat de bak automatisch in de neutrale stand zet bij stilstand. Mede hierdoor is de motor schoner, zuiniger en krachtiger (10 pk) geworden. Het totaalvermogen bedraagt nu 210 pk. Of er ook op Europees niveau iets gewijzigd wordt in het motorgamma is onduidelijk. Hopelijk komen we binnenkort meer hierover te weten.

Gerelateerde artikelen

Autotest | Mitsubishi Outlander PHEV

Autotests
Mitsubishi Outlander PHEV
> Artikel lezen

Hogere prijs voor vernieuwde Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander

Autonieuws
Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander (PHEV)

Autonieuws
Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Mitsubishi neemt Outlander-voorbode mee naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.