Autonieuws

BMW X6 M toont z´n spieren als Safety Car

Het 2009-seizoen van de MotoGP is dit weekend afgetrapt op het Losail circuit in Qatar. BMW M is voor de elfde maal partner van de MotoGP en presenteerde dit weekend een bijzondere nieuwe Safety Car: de BMW X6 M.

In de legendarische M-kleuren staat de X6 M te pronken op de startgrid van de MotoGP. Voor het eerst in de geschiedenis levert BMW M een SUV en bovendien is het de eerste maal dat er een SUV Safety Car wordt ingezet. BMW onderstreept hiermee het sportieve karakter van de X6 M. En sportief is ´ie. De 4.4 liter V8 die onder de imposante motorkap ligt is goed voor maar liefst 555 pk en weet daarmee in 4,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid van 275 km/h is eveneens aansprekend.

Meer BMW
Naast de X6 M zal ook de M6 ingezet worden als Safety Car. Daarnaast zet BMW M3´s, M5 Tourings, X5´s  een 3-serie Tourings in om het evenement in goede banen te leiden en VIP´s te vervoeren. Uiteraard strijdt BMW ook mee tijdens de races. De BMW S 1000R zal proberen de winst te gaan pakken in dit nieuwe seizoen.

Gerelateerde artikelen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.