Autonieuws

BMW M3 klaargestoomd voor GT4

Eind vorig jaar gaf BMW Motorsport aan de M3 te gaan homologeren voor GT4-kampioenschappen en nu is de racebolide klaar voor gebruik. De M3 GT4 komt voor het eerst in actie tijdens de 24 Uur van de Nürburgring, een race die de M3 als toerwagen eerder op z’n naam wist te schrijven.

De nieuwe BMW M3 GT4 is de nieuwste aanvulling op het ‘Customer Racing Program’ van BMW Motorsport en het kleine broertje van de M3 GT2 waarmee BMW Motorsport deelneemt in de American Le Mans Series (ALMS). Hoeveel kracht de M3 GT4 precies levert wordt door het bedrijf niet vrijgegeven, evenals de preparaties die het team allemaal heeft uitgevoerd.

Schubert Motorsport
Wel maakt BMW Motorsport de coureurs bekend die tijdens de 24 Uur van de Nürburgring de GT4 zullen besturen. Het zijn de Braziliaan Augusto Farfus, de uit Duitsland afkomstige Jörg Müller en de Brit Andy Priaulx. Deze fabrieksrijders rijden normaliter voor BMW Motorsport in het World Touring Car Championship (WTCC), maar zullen tijdens de race in de ‘Groene Hel’ de Duitse motorracejournalisten Marcus Schurig en Jochen Übler ondersteunen. Zij komen allen uit voor het team van Schubert Motorsport. Als fabrieksteam neemt BMW Motorsport namelijk dit jaar niet deel aan de langeafstandsrace op de Nürburgring.

Succes verzekerd
De BMW M3 is zeker geen onbekende in de wereld van tourwagen-kampioenschappen. De ‘M’ werd hiervoor zelfs speciaal in het leven geroepen ten behoeve van homologatie. In 1986 boekte de oer-M3 in het World Touring Car Championship (WTCC) z’n eerste overwinning, om jaren daarna uitgeroepen te worden als meest succesvolle racewagen ooit. Het record van de meest gewonnen internationale tourwagenraces staat nog steeds op z’n naam. Het succes werd voortgezet met latere versies van de BMW M3. Zo was de M3 GTR (E46) zeer succesvol in de American Le Mans Series en won het twee keer de 24 Uur van de Nürburgring. De race waar de fonkelnieuwe M3 GT4 zijn debuut beleeft op 23 en 24 mei aanstaande.

Gerelateerde artikelen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.