Eerste full hybride Mercedes: ML 450 HYBRID

De ML 450 HYBRID is Mercedes’ eerste volledige hybride, maar komt niet naar Europa. De marktbewerking is hier anders en bovendien zou de auto te duur worden. Op termijn kunnen wij wel beschikken over een ander hybrideconcept binnen het ML-gamma.

Mercedes presenteerde haar eerste mild hybride en full hybride tegelijkertijd op de New York Motor Show. De eerste betrof de S 400 HYBRID en de andere is de hier beschreven ML 450 HYBRID. Beide zijn hybride-modellen, maar in tegenstelling tot het vlaggenschip kan de ML wel volledig op elektriciteit rijden. Onder een joint venture tussen Daimler, BMW, Chrysler en General Motors werd de techniek ontwikkeld.

8-cilinderpower: 6-cilinder verbruik

De ML 450 HYBRID wordt aangedreven door een 3.5 liter V6 in combinatie met twee elektromotoren. De techniek wordt Two-Mode Hybrid genoemd, verwijzend naar de ondersteunende mogelijkheden van de elektromotoren die ook zonder de benzinemotor de voortbewging kunnen verzorgen. Samen leveren ze een vermogen van 335 pk en een trekkracht van 517 Nm. De krachtlevering staat bijna gelijk aan dat van de ML 500 (achtcilinderbenzine). Het brandstofverbruik is dankzij de hybride techniek daarentegen aanzienlijk gunstiger. Zo neemt de ML 450 HYBRID tijdens het rijden in de stad gemiddeld 11,2 l/100 km tot zich en daarbuiten 9,8 l/100 km. Sprinten naar honderd doet de full hybride in circa 8,0 seconden en z’n topsnelheid bedraagt 210 km/h.

ML 300 HYBRID voor Europa?

We kunnen deze ML 450 HYBRID dan wel niet niet in onze showrooms verwelkomen, treuren hoeven milieuadepten niet. Op termijn komt er alsnog een ML-hybride voor Europa, laat een woordvoerder van Mercedes ons weten. Vermoedelijk gaat het om een mild hybride met een soortgelijke techniek als de onlangs gepresenteerde S 400 HYBRID. “Mogelijkheden voor een ´ML 300 HYBRID´ met 250 CDI-motor en een lithion-ion batterij bestaan er ook. In ieder geval zal de hybride techniek gecombineerd worden met een dieselmotor", voegt de woordvoerder toe.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties