Autonieuws

De X6 van Acura: ZDX Concept

Honda’s luxemerk Acura zag de BMW X6, aanschouwde zijn succes en bedacht zich geen moment. “Wij moeten een soortgelijk model ontwikkelen en bouwen!” Zie hier het resultaat, de ZDX Concept. Acura is niet operatief in Europa, dus het productiemodel zal helaas niet onze kant op komen.

Het is overigens best realistisch te noemen dat Acura eerder was met ontwikkelen van een model als de ZDX, maar BMW simpelweg een veel korte ontwikkelingsperiode kent. Hoe het ook zij, het Beierse merk is de pionier en momenteel monopolist binnen dit nicheachtige SUV-segment. Wat betreft het laatste duurt dat dus niet lang meer. De ZDX is nu nog een studiemodel, maar zal later dit jaar in productie gaan.

Variant op Lexus RX?
Wij kennen Acura niet als actief merk in Europa, dus wanneer de ZDX de markt betreed zal het aan de andere kant van de oceaan de concurrentie met de BMW X6 aangaan. Beide zijn enorm aan elkaar gewaagd als het gaat om de buitenmaten. De ZDX meet namelijk 4,89 meter in lengte en 1,99 meter in de breedte. De wielbasis bedraagt 2,75 meter. De Beamer is nagenoeg even groot. Qua design hebben ze helemaal niets van elkaar weg. De ZDX is typisch Japans gestileerd en had zomaar een variant op de RX-serie van Lexus kunnen zijn.

Motorvermogen onbekend
Onder de motorkap gaat een volledig uit aluminium opgetrokken VTEC V6-benzinemotor schuil, gekoppeld aan een automatische zestraps transmissie. Standaard worden alle krachten doorgespeeld naar alle vier de wielen door het zogeheten Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD). Verder bevat de ZDX comfortverhogende zaken als lederen bekleding dat met de hand gestikt is, een enorm glazen panoramadak, een navigatiesysteem met spraakbesturing, een hoogwaardige audio-installatie en een Multi View camerasysteem waarmee de auto van bovenaf bekeken kan worden. Iets dat we ook kennen van Infiniti, het luxemerk van Nissan.

Gerelateerde artikelen

Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar

Autonieuws
Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar
> Artikel lezen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.