Autonieuws

Autoverkopen met kwart ingezakt

De autoverkopen zijn in het eerste kwartaal van dit jaar met maar liefst 23,6 procent ingezakt ten opzichte van dezelfde periode in 2008. In totaal werden er 125.215 nieuwe personenauto’s geregistreerd. In maart werden 35.054 stuks verkocht, een afname van 25,7 procent in vergelijking met 2008.

Bijna alle fabrikanten moesten het bekopen met een sterke daling in de verkopen. De grootste klappen vielen bij merken als Cadillac, Hummer, SsangYong, Lada en Land Rover. Zij verkochten in het eerste kwartaal van dit jaar maar liefst ruim 80 procent minder dan in dezelfde periode van 2008. Sommigen zeggen dat het exclusieve segment minder vatbaar is voor een financiële teruggang, maar de cijfers bewijzen het tegendeel. Aston Martin en Bentley wisten tot en met maart dit jaar respectievelijk 11 en 4 bolides op kenteken te zetten tegen 34 en 29 een jaar geleden. Maserati daalde met ruim 54 procent en bij Ferrari viel het nog enigszins mee met een afname van 16,7 procent. Lamborghini speelde met twee geregistreerde auto’s quitte ten opzichte van vorig jaar.

Best verkochte merken
Niet boven alle merken hangt een donkere lucht. Bij Donkervoort (+100%), Lancia (+20,6%), Honda (+18%), Audi (+14,9%) en Smart (+14%) was er ondanks de sterk teruglopende verkopen in het algemeen een reden voor een feestje. De best verkochte merken van Nederland zijn nog altijd Volkswagen, Ford, Toyota, Peugeot en Opel. De top 5 van best verkochte modellen wordt aangevoerd door de Volkswagen Golf (5.741), Toyota Aygo (4.043), Ford Focus (3.314), Volkswagen Passat (3.095) en Ford Fiesta (3.079).

Bron: RAI Vereniging

Gerelateerde artikelen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.