Autonieuws

Audi bevestigt komst nieuwe A2

Achter de schermen werkt Audi aan een nieuwe A2. Het model zou inmiddels het conceptstadium hebben bereikt en enkele topmannen hebben in Inglostadt reeds hun kritische blik op het ontwerp geworpen.

De nieuwe generatie zal herkenbaar zijn als A2 en toch duidelijk verschillen van z´n overigens niet zo succesvolle voorganger. De auto zal gebruikmaken van een fonkelnieuw ontwikkeld platform die ook geschikt is voor andere toekomstige Audi’s. Hiermee doelen de Duitsers op modellen die zich qua formaat tussen een A1 en de A3 bevinden. Verder laat Audi´s Hoofd Research & Development Micheal Dick aan het Engelse Autocar het volgende weten: “De nieuwe A2 kent ruimere buitenmaten als de Volkswagen Up! en is op z’n minst net zo groot als de A1”. Toch zal zoals gezegd het koetswerk meer in lijn worden gebracht met de MPV-achtige uitstraling van de eerste A2.

Meteen op stroom 
Wanneer de A2 op de nog onbekende data wordt gelanceerd zal tussen het motorgamma meteen een elektrisch aangedreven variant staan. Audi verwacht dat hiermee de kans op een succesnummer groter wordt. Het lanceren van zowel conventionele motoren als een elektrische aangedreven versie brengt wel een nadeel met zich mee; de marktintroductie laat nog even op zich wachten. Dit omdat het gereedmaken van de techniek voor zowel benzine-, diesel- als elektrische motoren meer tijd in beslag neemt.

Up!-concurrent niet uitgesloten
Naar eigen zeggen werkt Audi op dit moment niet aan een Up!-concurrent. “Momenteel hebben we onze handen vol aan de ontwikkeling van de A2 en de binnenkort te verwachten A1”, aldus Dick. Bovendien zou een lancering van een ‘Audi Up!’ volgens hem alleen succesvol kunnen zijn wanneer deze (eveneens) elektrisch wordt aangedreven. “Onze premiumstatus en slogan ‘Vorsprung durch technik’ moet natuurlijk welk gehandhaafd worden!”. Dat Audi op termijn een Up!-concurrent introduceert klinkt aannemelijk, kijkende naar het gelanceerde modellenoffensief van de afgelopen jaren. Immers is het reeds in ontwikkeling zijne platform ervoor geschikt.

Bron: Autocar

Gerelateerde artikelen

Audi A2 Concept gaat duel aan met BMW i3

Autonieuws
Audi A2 Concept gaat duel aan met BMW i3
> Artikel lezen

Audi probeert ´t opnieuw met A2 Concept

Autonieuws
Audi probeert ´t opnieuw met A2 Concept
> Artikel lezen

Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...

Autonieuws
Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...
> Artikel lezen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

Geen plannen (meer) voor nieuwe Audi A2

Autonieuws
Geen plannen (meer) voor nieuwe Audi A2
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.